Fırında Beşamel Soslu Pırasa
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Fırında Beşamel Soslu Pırasa
Tarif: Sibel Yalçın
Fırında Beşamel Soslu Pırasa. İddia ediyorum pırasa ile yapabileceğiniz en lezzetli yemek tarifi.
Üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri ile fırında beşamel soslu pırasa benim favorim olan pırasalı tariflerden.
Farklı ve lezzetli pırasalı tarif arayanların mutlaka denemesi gereken bu lezzetin videosunu izlemeyi unutmayın.
Sevgiyle kalın…
Fırında Beşamel Soslu Pırasa
TARİF VİDEOSU
- 1 kilo pırasa
- 250-300 gr havuç
- 1 küçük kuru soğan
- yarım çay bardağı sıvı yağ (45 ml)
- 1 çay bardağı su
- karabiber
- tuz
Beşamel sos için;
- 1 çay bardağı un
- 50 gr tereyağı
- yarım litre süt
- tuz
- karabiber
Üzeri için;
- 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
- Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.
Adım Adım Tarif
Adım 1: Önce sebzeleri hazırlayarak başlayın. Kuru soğanı yemeklik küp küp doğrayın, pırasanın dış kabuğunu soyduktan sonra çok ince bir şekilde dilimleyin (eğer pırasa kalınsa kalınlığına göre ikiye veya dörde bölerek dilimleyin) yıkayıp kevgire alarak süzülmesini bekleyin. Havucun kabuğunu soyup rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
Adım 2: Yağı tencereye koyup ısınınca önce soğanı koyup kavurun. Sonra iyice süzülmüş olan pırasayı ekleyip kavurun. En son havucu ekledikten sonra bir iki dakika daha tüm sebzeleri kavurup suyu koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Adım 3: Sebze pişerken beşamel sosu hazırlayın. Yağı eritip unu ekleyin unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra devamlı karıştırarak oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş ilave edin. Karıştırma işlemini bırakmayın. Bir süre sünra kaynamaya başlayacak bir iki dakika daha pişirdikten sonra ocağı kapatıp tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Adım 4: Pırasayı küçük dikdörtgen bir tepsiye alıp tepsiye eşit bir şekilde yayın. Üzerine beşamel sosu yine pırasa gibi eşit bir şekilde yayın. Önceden 200 derecede ısıtmış olduğunuz fırında biraz üzeri kızarana kadar pişirin.
Adım 5: Fırından çıkarıp rendelemiş olduğunuz kaşar peynirini yayıp tekrar fırına verin. Peynir eriyip kızardıktan sonra fırından çıkarın. Bir kaç dakika bekledikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum