Etli Nohut Yemeği

Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

Öğün

Akşam Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu hafta bakliyat haftası olsun. Evet Sucuklu Kuru Fasulye Tarifinden sonra bu seferde sizlerle Etli Nohut Yemeği tarifini paylaşmak istiyorum.

Eğer difrize attığınız haşlanmış nohut varsa çok kısa sürede yanında ister turşu, ister pilav, isterseniz de salata ile servis edebileceğiniz harika bir öğün.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr nohut
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • tuz
  • isteğe bağlı pul biber

Adım Adım Tarif

Adım 1: Eti kevgirde bir süre bekletip süzülmesini sağlayın. Kızgın tencereye koyup biraz karıştırıp renk aldıktan sonra ocağı en kısık ateşe alıp tencerenin kapağını kapatın. Et suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Adım 2: Suyu iyice çekince biraz daha kavurup içine bir çorba kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırıp yağ eriyince kenara alın.

Adım 3: Elinizde haşlanmış nohut yoksa nohutu yıkayın kapaklı bir kap içine üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup 1 dolu tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın kapağını kapatın bir gece bekletin. Ertesi gün suyu boşaltın düdüklü tencereye nohutu alın üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup düdüklü tencerede 10-12 dakika pişirip süzün.

Adım 4: Tencereye yağı koyun ister iki kaşık tereyağ isterseniz yarım çay bardağı zeytinyağ koyup yemeklik doğranmış olan soğanı ekleyip kavurun. Soğan kavrulunca salçaları ilave edin kavurun.

Adım 5: Salça kavrulunca ister yene haşladığınız veya difrizde olan nohutu ekleyin. Nohut difrizden kullanıyorsanız çözdürmeden direk tencereye alın.

Adım 6: Biraz nohutla kavurun üzerine gelecek kadar sıcak su  ve tuz ekleyin. Suyu birden boşaltmayın 5 dakika pişirdikten sonra suyunu kontrol edin suyu yeterliyse ilave etmeyin tüm malzemeler iyice pişince ocaktan alın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Girit Kabağı Dolması

Girit Kabağı Dolması Videolu Tarif Dolma severler için tombik tombik bir lezzet... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Girit Kabağı Dolması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Hem görüntüsü hem lezzeti ile tezgahlarda her zaman...

Orijinal Lazanya Tarifi

Orijinal Lazanya Videolu Tarif Tek başına mükemmel bir akşam yemeği... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 180 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Orijinal Lazanya Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos,...

Ispanaklı Beşamel Soslu Tepsi Köftesi

Ispanaklı Beşamel Soslu Tepsi Köftesi Videolu Tarif Farklı köfte tarifleri denemek isteyenler için... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 471 Öğün Akşam Yemeği Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Ispanaklı Beşamel Soslu Köfte...