Etli Nohut Yemeği

Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Bu hafta bakliyat haftası olsun. Evet Sucuklu Kuru Fasulye Tarifinden sonra bu seferde sizlerle Etli Nohut Yemeği tarifini paylaşmak istiyorum.

Eğer difrize attığınız haşlanmış nohut varsa çok kısa sürede yanında ister turşu, ister pilav, isterseniz de salata ile servis edebileceğiniz harika bir öğün.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr nohut
  • 250 gr dana kuşbaşı
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • tuz
  • isteğe bağlı pul biber

Adım Adım Tarif

Adım 1: Eti kevgirde bir süre bekletip süzülmesini sağlayın. Kızgın tencereye koyup biraz karıştırıp renk aldıktan sonra ocağı en kısık ateşe alıp tencerenin kapağını kapatın. Et suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Adım 2: Suyu iyice çekince biraz daha kavurup içine bir çorba kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırıp yağ eriyince kenara alın.

Adım 3: Elinizde haşlanmış nohut yoksa nohutu yıkayın kapaklı bir kap içine üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup 1 dolu tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın kapağını kapatın bir gece bekletin. Ertesi gün suyu boşaltın düdüklü tencereye nohutu alın üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup düdüklü tencerede 10-12 dakika pişirip süzün.

Adım 4: Tencereye yağı koyun ister iki kaşık tereyağ isterseniz yarım çay bardağı zeytinyağ koyup yemeklik doğranmış olan soğanı ekleyip kavurun. Soğan kavrulunca salçaları ilave edin kavurun.

Adım 5: Salça kavrulunca ister yene haşladığınız veya difrizde olan nohutu ekleyin. Nohut difrizden kullanıyorsanız çözdürmeden direk tencereye alın.

Adım 6: Biraz nohutla kavurun üzerine gelecek kadar sıcak su  ve tuz ekleyin. Suyu birden boşaltmayın 5 dakika pişirdikten sonra suyunu kontrol edin suyu yeterliyse ilave etmeyin tüm malzemeler iyice pişince ocaktan alın. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa Diblesi Videolu Tarif   Pırasa yemeklerine güzel bir alternatif...   Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 50 dakikaKalori  Öğün Akşam Yemeği   Pırasa Diblesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Pırasa sevmeyeni çok olan sebze:) Lif bakımından çok zengin bir...

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi Videolu Tarif Kızartma ile uğraşmadan harika bir patlıcan oturtma... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcan Oturtma Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kızartmadan yapılan Patlıcan oturtma yemeği,...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This