Etli Nohut Yemeği
Videolu Tarif
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
6-8
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Etli Nohut Yemeği Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bu hafta bakliyat haftası olsun. Evet Sucuklu Kuru Fasulye Tarifinden sonra bu seferde sizlerle Etli Nohut Yemeği tarifini paylaşmak istiyorum.
Eğer difrize attığınız haşlanmış nohut varsa çok kısa sürede yanında ister turşu, ister pilav, isterseniz de salata ile servis edebileceğiniz harika bir öğün.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 500 gr nohut
- 250 gr dana kuşbaşı
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy kuru soğan
- tuz
- isteğe bağlı pul biber
Adım Adım Tarif
Adım 1: Eti kevgirde bir süre bekletip süzülmesini sağlayın. Kızgın tencereye koyup biraz karıştırıp renk aldıktan sonra ocağı en kısık ateşe alıp tencerenin kapağını kapatın. Et suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
Adım 2: Suyu iyice çekince biraz daha kavurup içine bir çorba kaşığı tereyağ ve 1 çay kaşığı tuz koyup karıştırıp yağ eriyince kenara alın.
Adım 3: Elinizde haşlanmış nohut yoksa nohutu yıkayın kapaklı bir kap içine üzerini 3 parmak geçecek kadar su koyup 1 dolu tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırın kapağını kapatın bir gece bekletin. Ertesi gün suyu boşaltın düdüklü tencereye nohutu alın üzerini iki parmak geçecek kadar su koyup düdüklü tencerede 10-12 dakika pişirip süzün.
Adım 4: Tencereye yağı koyun ister iki kaşık tereyağ isterseniz yarım çay bardağı zeytinyağ koyup yemeklik doğranmış olan soğanı ekleyip kavurun. Soğan kavrulunca salçaları ilave edin kavurun.
Adım 5: Salça kavrulunca ister yene haşladığınız veya difrizde olan nohutu ekleyin. Nohut difrizden kullanıyorsanız çözdürmeden direk tencereye alın.
Adım 6: Biraz nohutla kavurun üzerine gelecek kadar sıcak su ve tuz ekleyin. Suyu birden boşaltmayın 5 dakika pişirdikten sonra suyunu kontrol edin suyu yeterliyse ilave etmeyin tüm malzemeler iyice pişince ocaktan alın. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)
Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi. Mahşi arapçada dolma demek....
Kara Lahana Sarması (videolu tarif)
Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...
Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?
Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...
0 Yorum