Etli Enginar Yemeği Tarifi

Bolca tüketmemiz gereken Enginar için nefis bir alternatif…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

285

Öğün

Akşam Yemeği

Etli Enginar Yemeği

Tarif: Sibel Yalçın

Posa yönünden çok zengin olan enginar aynı zamanda karaciğeri temizleme özelliğine de sahip.

Aslında enginarın faydaları saymakla bitmiyor.

Kanı temizliyor, kolestrol düşmanı, damar sertleşmesini engelliyor, mide ve bağırsağı dezenfekte etme özelliğine sahip, o yüzden enginar zamanında bu fırsatı değerlendirip bol bol tüketmenizi tavsiye ediyorum.

Enginarla yapılan bu güzel yemek tarifi ile iyi haftalar diliyorum…

 

Etli Enginar Yemeği Tarifi

May 14, 2012 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 4 adet enginar
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy domates
  • 100 gr tereyağ veya zeytinyağ
  • 5 dal dereotu
  • 1 çorba kaşığı un
  • karabiber
  • tuz

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 285 Kcal

Karbonhidrat :  23.5 g

Protein : 6.6 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Enginarı yıkayın. Tencereye tereyağ veya zeytinyağı (yağ miktarının yarısını) koyup biraz kızınca 1 yemek kaşığı unumuzu koyup unun kokusu çıkana kadar kavurun.

Adım 2: Üzerine 2 su bardağı su biraz tuz koyun yarım limon suyu sıkın ve enginarları içerisine yerleştirip tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.

Adım 3: Eti tencereye koyup harlı ateşte biraz kavurun. Et bu sırada su salacak içine 1 adet defne yaprağı koyup tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Adım 4: Et suyunu çekince defne yaprağını içinden çıkarıp yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı kalan yağı koyup kavurun.

Adım 5: En son kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi tencereye alın tuz karabiber ekleyip biraz pişirin.
Pişen enginarların üzerine eti paylaştırın.

Adım 6: Et fazla gelirse tencereye öylece koyun servis esnasında enginarların içerisine yerleştirirsiniz.
10 dakika kadar etle de pişen enginarı ocaktan alıp ince kıydığımız dereotunu üzerine serperek sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun….

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi

Tavuklu Siron Tarifi Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Tavuklu Siron Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Siron yöresel lezzetlerimizden bir tarif. Orjinal siron yapılırken tabi...

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı Tarifi

Patlıcan Balığı  Videolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Patlıcan Balığı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Çıtır çıtır bir patlıcan kızartması tarifi. Patlıcan balığı çok lezzetli...

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebabı Tarifi

Patlıcan Kebap Tarifi Videolu Tarif Restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap tarifi. Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori  Öğün Yemek Saati Patlıcan Kebap Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Evde restoranda yediğiniz lezzette Patlıcan Kebap yapıp...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This