Etli Biber Dolması Videolu Tarif

Etli Biber Dolması yazın en sevdiğim lezzetlerinden bir tanesi. Sıcaklardan çok hoşlanmasam da yazı bol sebze ve meyvesinden dolayı seviyorum:)

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

50 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Etli Biber Dolması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Etli Biber Dolması yazın en sevdiğim lezzetlerinden bir tanesi.

Sıcaklardan çok hoşlanmasam da yazı bol sebze ve meyvesinden dolayı seviyorum:)

Sizde yapmak isterseniz videosu ile birlikte buyrun tarifine…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr kıyma
  • 14-16 adet dolma biber (biberlerin büyüklüğüne göre adet sayısı değişebilir her zaman birkaç tane fazla almakta fayda var)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ veya tereyağ
  • yarım demet maydanoz
  • karabiber
  • tuz

Adım Adım Tarif

Adım 1: Biberleri yıkadıktan sonra tepe sap kısımlarını baş parmağınız yardımı ile oyarak çıkarın.

Adım 2: İç kısmındaki çekirdekleri temizledikten sonra parmağınızı tuza batırıp iç kısmına sürün. Her bir bibere bıçak ucu ile veya kürdanla birkaç tane minik delikler açın.

Adım 3: Domatesin bir tanesinin kabuklarını daha sonra biberlere kapak yapmak üzere kalın kalın doğrayarak ayırın.

Adım 4: İç malzeme için kıyma, pirinç, küçük küçük yemeklik doğranmış soğan, küçük küçük doğranmış domates, biber salçası, domates salçası, ince ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve bir çay bardağı suyu bir kase içerisine alıp hafif hafif karıştırın.

Adım 5: İç malzemeyi biberlerin içerisine biraz gevşek bırakaran (pirinç in şişeceğini hesaplayarak) doldurup üzerini önceden hazırladığınız domates ile kapatarak tencereye dizin.

Adım 6: Yağı biberlerin üzerinden gezdirin, biraz tuz ve biberlerin arasından 1 su bardağı suyu koyun.Artından tencerenin kapağını kapatıp önce harlı ateşte su kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar (Videolu Tarif)En hafif, en lezzetli haliyle karnabahar kızartması...Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFırında Karnabahar Kızartması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın En hafif, en lezzetli haliyle fırında karnabahar...

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi

Kayseri Yağlaması (Şebit) (Videolu Tarif)Kayseri mutfağının nefis lezzetlerinden bir tanesi...Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKayseri Yağlaması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kayseri mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi...

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Tarifi

Fellah Köftesi Videolu Tarif Bulgur sevenlerin çok beğeneceği bir lezzet Fellah köftesi... Kaç Kişilik? 4-6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Akşam Yemeği Fellah Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Adana, Antakya ve Hatay yörelerimizin meşhur köftesi olan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This