Elmalı Tatlı Tarifi

Kış geldiyse bütün elmalı tarifler sıraya girsin diyorum…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Elmalı Tatlı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kışın bol miktarda tükettiğimiz elma ile çeşit çeşit lezzetler hazırlamakta çok keyifli.

Kış geldi bütün elmalı tarifler sıraya girsin diyor ve bu elmalı tatlı tarifiyle sizleri baş başa bırakıyorum.

Sevgiyle kalın…

Elmalı Tatlı

tarafından | Ara 5, 2013 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 150 gr  toz şeker
  • 200 gr labne peynir
  • 3,5- 4 su bardağı un (yaklaşık)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2 paket vanilya

İçi İçin;

  • 6 adet elma
  • pudra şekeri (üzerine serpmek için)
  • tarçın

Adım Adım Tarif

Adım 1: Yağ, toz şeker ve labne peynir mikserle karıştırılır. Daha sonra vanilya, kabartma tozu eklenir.

Adım 2: Elediğimiz un (hepsini birden boşaltmayın aldığı kadar) eklenir ve elle yoğurmaya devam edin ama çok uzun sürmesin kısa sürede hamuru toparlamak gerekiyor.

Adım 3: Hamur ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.

Adım 4: Hamurun ikiye bölün biri diğerinde çok az daha fazla olacak bunu üst kata kullanacağız.

Adım 5: Daha küçük olan parçayı tepsinizin büyüklüğünde un serperek açın ve yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine kabuklarını soyduğunuz, ikiye bölüp çekirdeklerini çıkardığınız elmaları dizin ve elmaların birkaç yerine çatal batırın. Üzerlerine istediğiniz miktarda pudra şekeri (veya toz şeker) ve tarçın serpin.

Adım 6: Diğer hamuru açın ve sıra sıra yavaş yavaş elmaların üzerine yerleştirin. Kenarlarına parmağınızla bastırın.

Adım 7: Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpin ve dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun…

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler