Karamel Soslu

Elmalı Kek

Videolu Tarif

Karamel sos ve dondurma ile yenilen nefis bir kek tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

80 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Karamel Soslu Elmalı Kek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Sütlü Tatlılardan dondurmaya tatlı üzerinde karamel sosu sevenlerdenim:)

Hani lezzetine lezzet katıyor derler ya bana göre de karamel sos işte öyle bir lezzet.

Bu sefer elma ile buluşan kek üzerinde karamel sos yanında dondurma ile nefis bir lezzet oldu.

Karamel soslu elmalı kek tarifimi izlerken ücretsiz You Tube kanalıma abone olmayı unutmayın:)

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 6 adet orta boy elma
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 125 gr oda sıcaklığında iyice yumuşamış olan tereyağ veya margarin
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • bir tutam tuz

ELMALARIN İÇİNİ DOLDURMAK İÇİN

  • 1 dolu çorba kaşığı kıyılmış ceviz
  • 1 dolu çorba kaşığı üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

KARAMEL SOS İÇİN

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağ
  • kekin yanında servis etmek için dondurma

Adım Adım Tarif

Adım 1:  Elmaların kabuklarını soyup çekirdek kısmını çıkarın ve hepsinin üzerine kararmaması için limon sürün.

Adım 2: 22 cm lik kelepçeli kek kalıbının içini yağlayın ve un serperek içine elmaları dizin. Bir kase içinde ceviz, üzüm ve tarçını karıştırıp elmaların içini bu karışım ile doldurun.

Adım 3: Kek için tüm kuru malzemeleri eleyerek karıştırma kasesine alın. Şeker, yumurta ve tereyağı ekleyip mikserle karıştırın. Ardından yavaş yavaş sütü ekleyin.

Adım 4: Hazır olan kek karışımını elmaların kenarlarından kalıba boşaltın ve tezgaha bir kaç kez vurduktan sonra önceden ısıttığın fırına verip yaklaşık 45-50 dakika pişirin.

Adım 5: Kek fırında pişerken karamel sos için tencereye şekeri alın ve orta ateşte pişirmeye başlayın. Bir müddet sonra kenarlardan kahverengi bir renk almaya başladığını göreceksiniz o zaman tahta kaşıkla bu kısımları içe doğru alın ve şeker tamamen eriyince ocağı kısın içine kremayı koyup karıştırın. En son tereyağı ekleyin eriyince ocaktan alın ve ara sıra karıştırarak hem soğumasını hemde kabuk tutmamasını sağlayın.

Adım 6: Kek pişince fırından çıkarıp biraz ılınmasını bekledikten sonra kalıptan çıkarıp servis edeceğiniz tabağa koyun.

Adım 6: Üzerin istediğiniz kadar soğumuş olan karamel sosundan dökün ben hepsini dökmeyin birazını keki servi ederken yanında sunmayı tercih ediyorum. İsteyen dilediği kadar dökmüş oluyor. Dilimledikten sonra yanında bir top vanilyalı dondurma ile ılık olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi (videolu tarif)

Portakal Soslu Pasta Tarifi (videolu tarif)

Portakal Soslu Pasta (Videolu Tarif)  Kaç Kişilik? 15-18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Portakal Soslu Pasta Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumuşacık pamuk gibi keki, üzerinde nefis kreması ve son dokunuş efsane portakal sosu. Tadına doyulmaz bir...

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie

Fıstık Ezmeli Brownie (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 16Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim...

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)

Fıstık Ezmeli Madeleines (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Fıstık Ezmeli Madeleines  Tarif: Sibel Yalçın Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines tarifi. Bu sefer fıstık ezmeli olarak yaptım. Çok...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This