Elma Kızartması Tarifi
Elma Kızartması canınız tatlı çektiğinde kısa sürede hazırlayıp yiyebileceğiniz bir lezzet.
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
272
Öğün
Çay Saati
Elma Kızartması Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Elma Kızartması canınız tatlı çektiğinde kısa sürede hazırlayıp yiyebileceğiniz bir lezzet.
Krep hamuruna benzer bir bulamaca buladığınız elma dilimlerinin kızarması ve sonrasında pudra şekeri ve tarçın ile buluşmasından oluşuyor.
Ilıkken lezzetli olduğu için, hepsini hemen tüketmek mümkün değilse daha az ölçüde hazırlaya bilirsiniz…
Elma Kızartması Tarifi

İçindekiler
- 6 adet büyük golden elma
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 3 çorba kaşığı pudra şekeri
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 5 gr kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- kızartmak için sıvı yağ
- üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçın

Adım Adım Tarif
Adım 1: Elmaları bulayacağınız karışım için bir kase içerisine süt, tarçın, pudra şekeri, un ve tuzu ekleyip çırpma teli ile iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
Adım 2: Kızartma tavasına bir parmak olacak şekilde yağı koyup, orta sıcaklığa gelmesini bekleyin.
Adım 3: Elmaların bir kısmının kabuklarını soyup tam ortalarından çekirdek kısımlarını biraz geniş olarak çıkartıp dilimleyin. Dilimler 1 cm kalınlığında olsun.
Adım 4: Bunu önceden hazırladığım karışıma bulayıp kızartıyorum.Yağ çok kızgın olmamalı orta sıcaklıkta olmalı.
Adım 5: Elmalar kararmasın diye bir taraftan kızartıp bir taraftan soyup bulamacın içinde karıştırıp bırakıyorum. Elmalar bittikçe tekrar soyuyorum.
Adım 6: Kızaranları havlu kağıt üzerinde bekletiyorum. Kızartma işlemi bittikten sonra servis tabağına alıp elmaların üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 272Kcal
Karbonhidrat : 5.5 g
Protein : 1.1 g

Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Pekmezli Topak Helva Tarifi
Pekmezli Topak Helva (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Pekmezli Topak Helva Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Şeker kullanılmadan pekmez ile tatlandırılan pekmezli topak helva tarifi. Pekmezli topak helva klasik...
Gül Elmalı Ayva Tatlısı
Nar Sulu Ayva Tatlısı (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Gül Elmalı Nar Sulu Ayva Tatlısı Tarif: Sibel Yalçın Klasik ayva tatlısı tarifinden sıkılanlar için Gül elmalı nar sulu ayva tatlısı tarifi. Nar...
Profiterol
Profiterol Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 10-12Hazırlama Süresi 70 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Profiterol Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Profiterol tarifini ilk yapmaya kalktığımda (yaklaşık 24 yıl önce) evimize ilk kez gelecek olan...
0 Yorum