Elma Kızartması Tarifi

Elma Kızartması canınız tatlı çektiğinde kısa sürede hazırlayıp yiyebileceğiniz bir lezzet.

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

272

Öğün

Çay Saati

Elma Kızartması Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Elma Kızartması canınız tatlı çektiğinde kısa sürede hazırlayıp yiyebileceğiniz bir lezzet.

Krep hamuruna benzer bir bulamaca buladığınız elma dilimlerinin kızarması ve sonrasında pudra şekeri ve tarçın ile buluşmasından oluşuyor.

Ilıkken lezzetli olduğu için, hepsini hemen tüketmek mümkün değilse daha az ölçüde hazırlaya bilirsiniz…

Elma Kızartması Tarifi

Mar 21, 2013 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

  • 6 adet büyük golden elma
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 tepeleme çorba kaşığı un
  • 5 gr kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
  • üzerine serpmek için pudra şekeri ve tarçın

Adım Adım Tarif

Adım 1: Elmaları bulayacağınız karışım için bir kase içerisine süt, tarçın, pudra şekeri, un ve tuzu ekleyip çırpma teli ile iyice pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Adım 2: Kızartma tavasına bir parmak olacak şekilde yağı koyup, orta sıcaklığa gelmesini bekleyin.

Adım 3: Elmaların bir kısmının kabuklarını soyup tam ortalarından çekirdek kısımlarını biraz geniş olarak çıkartıp dilimleyin. Dilimler 1 cm kalınlığında olsun.

Adım 4: Bunu önceden hazırladığım karışıma bulayıp kızartıyorum.Yağ çok kızgın olmamalı orta sıcaklıkta olmalı.

Adım 5: Elmalar kararmasın diye bir taraftan kızartıp bir taraftan soyup bulamacın içinde karıştırıp bırakıyorum. Elmalar bittikçe tekrar soyuyorum.

Adım 6: Kızaranları havlu kağıt üzerinde bekletiyorum. Kızartma işlemi bittikten sonra servis tabağına alıp elmaların üzerine pudra şekeri ve tarçın serperek servis ediyoruz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 272Kcal

Karbonhidrat : 5.5 g

Protein : 1.1 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This