Duble Meze Bar

Bu gün bir kez daha anladım ki İstanbul’da bilmediğimiz bir çok mekan var hemde burnumuzun dibi diyebileceğimiz yerlerde karşımıza çıkıyor.
Palazzo Donizetti Hotel’in en üst katında yer alan Duble Meze Bar da bunlardan birisi. Mekan dekorasyonu ve Haliç’e bakan manzarası ile sizleri karşılıyor
duble meze bar
Tabi birde Umut Karakuş’un sıcak karşılaması:) Hiç sıkılmadan mekan ağzına kadar dolu olmasına rağmen bize tek tek tüm lezzetleri bizlere anlattı. Menü’de 20-25 çeşit soğuk meze, 10-15 ara sıcak ve dört çeşit ana yemek yer alıyor. Bu kadar tam not vereceğiniz lezzetleri aynı mekanda bulmak oldukça zordur. Umut Karakuş mekanda klasik lezzetlere ufak dokunuşlar yaparak lezzetlerine lezzet kattığı menüsünü bizlere çocukları gibi anlattı.

Keçi peynirli paçanga, çerkez tavuğundan esinlenilerek yapılan çerkez pate, ekmek yerine simit kullanılarak yapılmış, üzerinde acılı çam fıstığı yağı, Izgara Dana yonga ciğer, kruton, sumaklı kırmızı soğan ve hellim ile lezzeti yakalamıştı, incecik yaprak gibi kesilmişti; İnce ince doğranmış kokoreç bruschetta; Kestane mantarlı ve çamfıstıklı humus, trüf yağı aromalı; Hafif acılı izmir usulü biber borani; Muhammara; Kalamata zeytin ve portakal soslu enginar, portakal çiçeği suyu ve maydanoz yağı ile zenginleştirilmiş; Tahinli patlıcan salatası ancak burada da farklılık var, Antakya’dan gelen çifte kavrulmuş tahin ve çörek otu ile; Pastırmaya sarılı ızgara karides; Ahtapot ızgara, Tamamen yağsız pişen Girit usulü kabak, yanında Antakya tuzsuz keçi yoğurdu ile; Tane hardallı levrek, trüf yağı ile ve tatmadığımız daha doğrusu lezzetler o kadar hoşumuza gitti ki diğerlerine yer kalmadı:)
Bu lezzet dolu gecede ana yemekleri hepsini tadamadan tatlıya geçtik:) içine manda kaymağı doldurulmuş Hatay usulü çıtır kabak tatlısı ile son lezzet noktasına geldik. Özel bir teknikle şekil verilen ve büyük sabır gerektirerek pişirilen bu içi kaymak dolgulu çıtır balkabağı harika idi.
Sizde bu lezzet dolu mekanı görmek isterseniz buyrun…
Adres:

PALAZZO DONIZETTI HOTEL Meşrutiyet Caddesi No:85. Palazzo Donizetti Kat:7. Pera, Istanbul, 34400. Tel: 0212 244 01 88

Benzer Yazılar

Burgazada Çardak Balık Restaurant

Burgazada Çardak Balık Restaurant Türkiye de balık yemek yalnızca hafta sonları ve akşam yemeğin de yenilir gibi bir alışkanlık olsa da biz Burgazada Çardak Balıkçısı Bostancı şubesinde öğle yemeği için Oya Emerk ve Gülhan Kara ile buluştuk. Sıcak samimi bir ortamda...

Zeferan Restaurant

Zeferan Restaurant 7 Şubat 2017 tarihinde kapılarını açan Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet in sekizinci katında, Tarihi Yarımada’yı ve Prens Adaları’nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarası ile haftanın yedi günü 07.00 ile 24.00...

Seraf Restaurant

Seraf Restaurant Geçtiğimiz günlerde Seraf Restaurant Genel Müdür'ü Sinem Özler Kırancgeçen ile hem Seraf Restaurant hakkında sohbet ederek hem Anadolu mutfağından hemde Osmanlı mutfağından hazırlanmış olan lezzetleri tadarak harika bir gün geçirdik. Mekan Mahmut Bey...