Develi Restaurant

Bİ MUTFAK İKİ ŞEF Özlem Mekik &Ayvaz Akbacak MODERATÖRLÜĞÜNDE ASIRLIK LEZZETLER TADIMI DEVELİ FLORYA ŞUBESİNDE YAPILDI…
Yine çok keyifli bir akşamda keyifli ve lezzetli bir mekanda bloggerlarla birlikte eğlenceli bir akşam geçirdi. Tabi tüm söylenilenleri aklımız da tutamadığımız için bizlere bir basın bülteni gönderiliyor:) Sizleri bilgilendirmek adına basın bültenini paylaşıyorum ama aralarına mutlaka kendi fikirlerimi de serpiştiriyorum. Gelelim gecenin notlarına:)

DEVELİ
Asırlık lezzet mirasının sahibi Develi Restaurantları Florya şubesinde; Bi mutfak iki şefin ünlü Şefleri Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak moderatörlüğünde Türkiye’nin ünlü mekan ve yemek blogu yazarlarının davet edildiği asırlık lezzetler tadım buluşması gerçekleşti.
develi
Blog yazarlarını bizzat ağırlayan ve onlarla tek tek ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Arif Develi, eşi Sevil Develi lezzet mirasının sahibi oğulları Ali Develi, Nuri Develi ve eşiyle birlikte asırlık lezzetler şöleni gece boyunca devam etti. Özelikle Arif bey rahatsız olmasına rağmen gece boyunca bizlerle birlikte olup tek tek soruları cevapladı. İşine olan saygısının en güzel örneğiydi.
develi sarma
O akşam bizlere Develi asırlık lezzetler sofrasında; serpme mezeler, kalp şeklide pideler, gavur dağı salatası, çiğ köfte, içli köfte, fındık lahmacun, yuvalama çorbası, fıstıklı kebap, keme kebabı ve diğer kebap çeşitlerinden oluşan kebap tabağı, birbirinden özel Develi lezzetleri sunuldu.
Develi Kebap’ın geçmişten günümüze lezzet hikayesinin sunumunun gerçekleştirdiği slayt gösterisi ilgiyle izlendi. Şef Özlem Mekik ve Şef Ayvaz Akbacak tarafından Arif Develi’ye Türk mutfağına kattığı değerler adına plaket takdim edildi. Develi ailesi gecenin başından sonuna kadar tüm bloger dostlarla tek tek ilgilendiler.
Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak Şefler, tarifi sır gibi saklanan Develi Restaurantlarına özel çiğ köfteyi yoğurarak geceyi daha da eğlenceli hale getirdiler. Develi Florya’da 300 kişilik özel organizasyonların yapılabileceği beyazlar içindeki davet salonunda hazırlanan gece, fıstıklı Develi yaprak sarma tadımıyla taçlandırıldı. Bu lezzet şöleni, toplu fotoğraf çekimi ve Develi Restoranlarının gecenin hatırası armağanları, blog yazarlarıyla paylaşmasıyla ve Develi Florya bahçesinde yakılan ateş etrafında kahveler içilerek son buldu.
Develi Kebap Hakkında;
Kuşaktan kuşağa aktarılan lezzet, ustalık, profesyonellik ve titizliğin hikâyesi olan Develi Restaurant, halen Develi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Arif Develi’nin dedesi tarafından 1912 yılında, Antep’te kuruldu. Arif Develi, 1966 yılında İstanbul’a gelerek, İstanbul’un tarihi mekânlarından Samatya’da Develi restaurantı açtı. 6 yaşında mesleğe adım atan Arif Develi’nin çalışkanlığı ve titizliği sayesinde Develi adı bir efsane haline geldi.

Bugün Samatya’da bir klasik haline gelen ve gurmelerin uğrak yeri olan Develi, Türk mutfağının zenginliğini inceliğini en iyi şekilde yansıtıyor. Gaziantep mutfağı ile yetinmeyerek Ege, Akdeniz, Orta Anadolu yörelerinin farklı tatlarını da özenle sunuyor.
Arif Develi, halen Develi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor. Ancak artık Develi mirasını iki oğlu, Ali ve Nuri Develi profesyonel anlamda geleceğe taşıyor. Arif Bey’in öğretileriyle yetişmiş ve uzun yıllardır develi çatısı altında olan ustalar ve hizmet ekibi de bu mirasın diğer sahipleri olarak öne çıkıyor. Zaten Develi lezzetini ve kalitesini bilenler de bu mirasın sürdürülmesinde önemli bir role sahip.
Antep mutfağının lezzetlerini kendi ustalığıyla renklendiren Arif Develi’nin bu ünlü mutfağa kattığı özel lezzetler de Develi efsanesini oluşturdu. Örneğin, Develi’nin ünlü fıstıklı kebabı Arif Bey’in kendi buluşu olan bir lezzet.
Lezzet efsanesini, Samatya’dan sonra Etiler, Kalamış ve Ataşehir restaurantlarında sürdüren Develi, son olarak Florya’da yeni şubesini açtı. Beş dönüm arazi üzerinde kurulan Develi Florya, Develi lezzetlerinin İstanbullularla buluşacağı 7. adres oldu.
Kurulduğu günden bu yana lezzeti ve hizmet kalitesiyle tanınmış otoritelerin övgüsünü kazanan Develi, birçok ödülün yanı sıra 2002 yılında Avrupa’nın en iyi restaurantlarını belirleyen Zagat Survey 2002 tarafından “İstanbul’un en iyi 5. restoranı” seçildi. Develi Samatya, 2006 yılında İngiltere’nin The Observer gazetesi tarafından dünyadaki “En iyi 100 lokanta” listesinde yer aldı.

SUNULAN ASIRLIK LEZZETLER
BAŞLANGIÇLAR

Yuvalama, Develi Pide, Tereyağ, Tulum Peynir

MEZELER

Abagannuş, Muhammara, Develi Sarma, Köpoğlu

ARASICAK

İçlik Köfte, Özel Pastırmalı Humus, Dolma, Nar Ekşili Fındık Lahmacun

ANA YEMEK

Fıstıklı Kebap, Terbiyeli Kuzu Şiş, Kavurmalı Ala Nazik Kebap, Soğan Kebabı, Keme Kebabı

TATLILAR

Develi Yaprak Sarma ve Meyve

Benzer Yazılar

Burgazada Çardak Balık Lokantası

Burgazada Çardak Balık Lokantası

Burgazada Çardak Balık LokantasıTürkiye de balık yemek yalnızca hafta sonları ve akşam yemeğin de yenilir gibi bir alışkanlık olsa da biz Burgazada Çardak Balıkçısı Bostancı şubesinde öğle yemeği için Oya Emerk ve Gülhan Kara ile buluştuk. Sıcak samimi bir ortamda...

Zeferan Restaurant

Zeferan Restaurant

Zeferan Restaurant7 Şubat 2017 tarihinde kapılarını açan Zeferan Restaurant, Ajwa Hotel Sultanahmet'in sekizinci katında hizmet veriyor. Tarihi Yarımada’yı ve Prens Adaları’nın tamamını Yeşilköy sahiline kadar gören muhteşem deniz manzarası ile haftanın yedi günü...

Seraf Restaurant

Seraf Restaurant

Seraf RestaurantGeçtiğimiz günlerde Seraf Restaurant Genel Müdür'ü Sinem Özler Kırancgeçen ile hem Seraf Restaurant hakkında sohbet ederek, hem Anadolu mutfağından hemde Osmanlı mutfağından hazırlanmış olan lezzetleri tadarak harika bir gün geçirdik.Mekan Mahmut Bey...