Çikolata Bombası Videolu Tarif

Enfes bir lezzete sahip çikolatalı pasta tarifi.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

80 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Çikolata Bombası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Televizyonda yayınlanan bir yarışma programında jüri üyesi Emel Başdoğan’ın yaptığı Çikolata Bombası Pastası çok ilgimi çekti ve hemen uyguladım.

Sonuç mu? harika. ilk etap da malzeme listesine bakılınca ağır bir pasta gibi düşünülse de koca bir dilimi gayet rahat bir şekilde bitiriyorsunuz:)

Çok beğenilince bende tarifini sizlerle paylaşmak istedim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 8 adet yumurta
  • 400 gr krema
  • 250 gr bitter çikolata
  • 150 gr tuzsuz Antep fıstığı
  • 150 gr toz şeker
  • 130 gr un
  • 1 çimdik tuz

Beyaz Kısmı İçin:

  • ¼ su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 100 gr damla çikolata
  • 200 gr krema
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • biraz ay çiçek yağı
  • üzerine serpmek için kakao

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kremayı ısıtın (kaynatmayın yalnızca ısınsın) çikolatayı küçük küçük parçalar halinde kremanın içine koyup karıştırarak eritin. İçine biraz portakal kabuğu rendesi ve fıstıkları koy karıştır. Buzdolabına kaldır.

Adım 2: Kalan kremayı pudra şekeri ile iyice karıştır koyulaşınca içine damla çikolatayı kat onuda buzdolabına kaldır.
7 adet yumurta akı ve tuzu iyice çırpın.

Adım 3: 7 adet yumurta sarısı + 1 adet bütün yumurtayı toz şeker ile çırpın. İçine portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ekle karıştır.  Üzerine önceden elenmiş unu koy ve daha sonra yumurta akının 1/3  üne katarak spatula ile karıştır.
Kalan yumurta akını ekle ve spatula ile aşağıdan yukarıya daireler çizerek karıştır.

Adım 4: Tepsiye yağlı kağıt ser ve üzerini ay çiçek yağı ile iyice yağla. Kek karışımını üzerine döküp iyice yay ve önceden ısıttığın 160 derecelik fırında pişir.

Adım 5: Piştikten sonra biraz soğumasını bekle büyük yuvarlak bir tepsi ile kekin üzerine keskin köşeleri ilebastır yuvarlak bir daire ortaya çıkmış olacak bunu da üçgenlere böl (videoda nasıl yapıldığını göreceksiniz) Önceden streç filim serdiğiniz yarım top şeklindeki kasenin içine dilimleri yan yana sık sık yerleştir.

Adım 6: Önce içine krema ve damla çikolata karışımını ince bir tabaka halinde sıva. Ortası çukur olarak kalacak ve tam ortaya çikolatayı koy. Düzleştir ve kalan kek parçaları ile üzerine yama yaparak kapat. Üzerine streçle difrize kaldır. Servisten 1-2 saat önce buzdolabının normal katına alın. Servis tabağına ters çevirip üzerine kakao serperek servis edin.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Soslu Pasta Tarifi (videolu tarif)

Portakal Soslu Pasta Tarifi (videolu tarif)

Portakal Soslu Pasta (Videolu Tarif)  Kaç Kişilik? 15-18Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Portakal Soslu Pasta Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumuşacık pamuk gibi keki, üzerinde nefis kreması ve son dokunuş efsane portakal sosu. Tadına doyulmaz bir...

Rulo Tiramisu Kek

Rulo Tiramisu Kek

Rulo Tiramisu Kek (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 12-14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Rulo Tiramisu Kek Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yıllar içinde sizlerle Tiramisu ve Tiramisu lezzetini andıran Kolay Kupta Tiramisu ve Tiramusu Topları...

Kütük Pasta Tarifi

Kütük Pasta Tarifi

Kütük Pasta Tarifi (Videolu Tarif)      Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Çay Saati Kütük Pasta Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yılbaşı akşamı en sevilen lezzetlerden Kütük Pasta tarifi. Mümkün olduğunca her yılbaşı akşama farklı...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This