Beşamel Salçalı Tavuk Graten

Çok lezzetli bir akşam yemeği tarifi…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

Beşamel Salçalı Tavuk Graten

Tarif: Sibel Yalçın

Herkese sağlıklı, mutlu ve huzur içerisinde geçireceğimiz bir hafta diliyorum.

Bir süredir yaşanan olayların sıkıntısı, oğlumun üniversiteyi bitirme son tezini teslim etmesi, kızımın üniversite sınavına son hazırlıkları derken tarif paylaşamamıştım.

Buda hazırda olan bir yemek tarifiydi sizlerle paylaşmak isterim.

Ama yeni tarifler sırada sevgiyle kalın…

Beşamel Salçalı Tavuk Graten

tarafından | Haz 10, 2013 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 bütün tavuk
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 kutu konserve bezelye (mevsiminde tazesini kullanabilirsiniz)
  • yarım su bardağı tavuk suyu
  • tuz
  • karabiber

Beşamel için;

  • 3 tepeleme çorba kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber
  • muskat rendesi
  • tuz
  • üzeri için bir su bardağı kaşar peynir rendesi

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bütün tavuğu iyice yıkayıp tütsüledikten sonra üzerini geçecek kadar su koyup kaynatmaya başlıyoruz su kaynar kaynamaz onu döküp tekrar üzerine bu sefer sıcak su, tuz ekleyip pişene kadar kaynatıyoruz.

Adım 2: Tavuk haşlanırken havuçların kabuklarını soyup kare kare doğrayıp biraz onları da haşlıyoruz ama tam pişirmiyoruz biraz diri kalsın fırında da pişecek.

Adım 3: Patatesi de aynı havuç gibi hazırlıyoruz Bezelye konserve ise yalnızca bol suda yıkayıp kevgire alıyoruz. Taze ise kaynayan suya atıp biraz haşlayıp süzüyoruz.

Adım 4: Soğuyan tavuğu iri iri parçalara ayırarak kemiklerden ayırıyoruz.

Adım 5: Beşamel için yağda unu kokusu çıkana kadar kavurup üzerine sıcak sütü dökerek karıştırıyoruz. Baharatları da ekledikten sonra altını kapatıyoruz.

Adım 6: Soğuyan tavuk, sebzeleri, tavuk suyunu büyük bir kase içerisinde karabiber ve tuz ile ezmeden harmanlıyoruz. Fırın kabına alıp üzerine beşameli döküyoruz.

Adım 7: Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında önce 30 dakika pişirin. Ardından çıkarıp kaşar peynir rendesini yayıp üzeri kızarana kadar tekrar fırında pişirin. Dilimleyerek sıcak servis edin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte

Kadınbudu Köfte (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Yemek Saati Kadınbudu Köfte Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Benim çok sevdiğim, aynı zamanda herkes tarafından çok lezzetli yaptığım söylenen Kadınbudu köfte tarifini sizlerle...

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi

Corn Dog Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 12Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiCorn Dog Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Kore sokak lezzeti Corn Dog tarifini bende ilk kez yaptım ve çok beğenince sizlerle tarifini paylaşmak istedim. Tarifini araştırdığım...

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Nohut Köftesi)

Falafel Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiFalafel Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Falafel Orta doğu mutfağının en lezzetli tariflerinden bir tanesi. Pita ekmeği arasında tahin sos ve garnitür ile servis edilen...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This