Ballı Elmalı Turta

Ballı Elmalı Turta tarifi elma ve bol tarçının buluştuğu nefis bir lezzet. Tabi üzerinden akan balı unutmamak lazım.

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

289

Öğün

Çay Saati

Ballı Elmalı Turta

Tarif: Sibel Yalçın

Ballı Elmalı Turta tarifi elma ve bol tarçının buluştuğu nefis bir lezzet.

Tabi üzerinden akan balı unutmamak lazım. Tarifte bal miktarı daha fazlaydı ama ilk denememde çok tatlı geldiği için ben miktarı azalttım sizde damak tadınıza göre şeker ve bal miktarını azaltıp çoğalta bilirsiniz…

Sevgiyle kalın…

Ballı Elmalı Turta

May 2, 2012 | Tatlılar | 0 yorum

İçindekiler

Hamuru için;

  • 125 gr eritilmiş tereyağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta akı içine sarısı dışına
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çorba kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için;

  • 5 adet elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı un
  • 3 çorba kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı bal

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamurumuz için gerekli bütün malzemeleri bir kap içerisine alıp yoğurun. Yarım saat kadar hamuru buzdolabında dinlendirin.

Adım 2: Bu esnada elmaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarıp ince ince yarım ay şeklinde dilimleyin.

Adım 3: Büyük bir kase içerisine elma, şeker, unu ve tarçını ekleyip harmanlayın.Biraz nazik davranmak gerekiyor elmalar kırılmasın.

Adım 4: Tart kalıbını yağlayıp hamurun birisi biraz daha az olmak üzere ikiye bölün.

Adım 5: Büyük olan hamuru açıp tart kalıbına kenarları da dahil olmak üzere yerleştirin.

Adım 6: Elmalar kalıba hamurun üzerine elinizle dizerek yerleştirin. İki kat oluyor.

Adım 7: Daha sonra kalan hamuru da açıp tartın üzerine yerleştirip yumurta sarısını sürün.

Adım 8: 180 derece de önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 30-35 dakika kadar pişirin.

Adım 9: Tart kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine bal dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 289 Kcal

Karbonhidrat : 50 g

Protein : 3.9 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This