Ayva Tatlısı Tarifi

(Videolu Tarif)

 

 

 

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

200 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Ayva Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ayva Tatlısı kışın akla gelen çok lezzetli bana göre hafif bir tatlı tarifi.

Renginin koyu olması biraz suyuna konulan ayva, elma çekirdekleri bir de kısık ateşte uzun süre pişirilmesi.

Ayva ve elma çekirdeklerinin bir kısmını ikiye bölerek suyun içine ekleyin. Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşte yaklaşık 2,5 saat pişirin ama bu esnada mutlaka sık sık kontrol edin birden suyunu çekip yana bilir.

Eğer rengi koyulaşmaz ve fazla ağdalaşma olursa biraz kaynar su ilave edebilirsiniz.

Aynı zamanda suyuna koyacağınız bir adet çubuk tarçın veya birkaç adet karanfilde ayrı bir lezzet verecektir.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 4 adet büyük ayva.
  • Toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe bağlık olarak 1 adet çubuk tarçın, 3 adet tane karanfil
  • Üzerine kaymak, ceviz, fındık veya antep fıstığı

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ayvaların kabuklarını soy. Ortadan ikiye bölüp çekirdek yuvasını çıkar. Çekirdekleri içinden al. Temizlenen ayvaları kontrol et düz durmuyorsa alt kısmından çok az keserek düz durmasını sağla.

Adım 2: Büyük bir tencereye hepsini yerleştir. İlk başta hepsi sığmasa da pişmeye başlayınca yumuşayacak ve tüm ayvalar tencereye sığacaktır. Her bir ayva oyuğuna 2 çorba kaşığı toz şeker koy. (ayvanın lezzetine göre bu oran değişebilir)

 

Adım 3: Ayırdığın ayva çekirdeklerini ikiye kesip tencereye koy. Suyu ekle sonra ocağı yak tencerenin kapağını kapat ve orta ateşte pişirmeye başla. Tencerenin başından ayrılmayın çünkü kaynamaya başlayınca su taşacaktır. Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe ayarla.

Adım 4: Ayvalar pişerken elmaların kabuklarını soyup tavaya veya tencereye rendele. Bu esnada elmaların ortasından çıkardığın  çekirdeklerin bir kısmını ayvanın bulunduğu tencereye koy.

Adım 5: Elmanın üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker koy, sonra harlı ateşte biraz pişirip ocaktan al. Ilınınca elmaların içine tarçın ekleyip karıştır. Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında orta kısımlarına elmalı içi paylaştır ve tencereyi kapatın tekrar istediğiniz rengi alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam et. Bu esnada suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişme işlemi yaklaşık olarak 2,30-3  saat sürüyor. (ocağın çok kısık olması önemli)

Adım 6: Tencereyi ocaktan al kapağını aç biraz ılınınca ayvaları servis tabağına al. Suyunu ayrı bir kaseye alarak servis esnasında ayvaların üzerine dökün ve kaymak ile servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan