Ayva Tatlısı Videolu Tarif

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

200 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Ayva Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ayva Tatlısı kışın akla gelen çok lezzetli bana göre hafif bir tatlı tarifi.

Renginin koyu olması biraz suyuna konulan ayva, elma çekirdekleri birde kısık ateşte uzun süre pişirilmesi.

Ayva ve elma çekirdeklerinin bir kısmını ikiye bölerek suyun içine ekleyin. Su kaynamaya başlayınca en kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirin ama bu esnada mutlaka sık sık kontrol edin bir den suyunu çekip yana bilir.

Eğer rengi koyulaşmaz ve fazla ağdalaşma olursa biraz kaynar su ilave edebilirsiniz.

Aynı zamanda suyuna koyacağınız bir adet çubuk tarçın veya bir kaç adet karanfilde ayrı bir lezzet verecektir. 

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 4 adet büyük ayva.
  • Toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3 adet orta boy elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İsteğe bağlık olarak 1 adet çubuk tarçın, 3 adet tane karanfil
  • Üzerine kaymak, ceviz, fındık veya antep fıstığı

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ayvaların kabuklarını soy. Ortadan ikiye bölüp çekirdek yuvasını çıkar. Çekirdekleri içinden al.
Temizlenen ayvaları kontrol et düz durmuyorsa alt kısmından çok az keserek düz durmasını sağla.

Adım 2: Büyük bir tencereye hepsini yerleştir. İlk başta hepsi sığmasa da pişmeye başlayınca yumuşayacak ve tüm ayvalar tencereye sığacaktır. Her bir ayva oyuğuna 2 çorba kaşığı toz şeker koy. (ayvanın lezzetine göre bu oran değişebilir)

Adım 3: Ayırdığın ayva çekirdeklerini ikiye kesip tencereye koy. Suyu ekle sonra ocağı yak tencerenin kapağını kapat ve orta ateşte pişirmeye başla. Tencerenin başından ayrılmayın çünkü kaynamaya başlayınca su taşacaktır. Kaynamaya başlayınca ocağı en kısık ateşe ayarla.

Adım 4: Ayvalar pişerken elmaların kabuklarını soyup tavaya veya tencereye rendele. Bu esnada elmaların ortasından çıkardığın  çekirdeklerin bir kısmını ayvanın bulunduğu tencereye koy.

Adım 5: Elmanın üzerine 3 çorba kaşığı toz şeker koy, sonra harlı ateşte biraz pişirip ocaktan al. Ilınınca elmaların içine tarçın ekleyip karıştır. Ayvalar renk alıp kızarmaya başladığında orta kısımlarına elmalı içi paylaştır ve tencereyi kapatın tekrar istediğiniz rengi alana kadar kısık ateşte pişirmeye devam et. Bu esnada suyunu çeker ve çok fazla ağdalaşırsa azar azar sıcak su ekleyebilirsiniz. Pişme işlemi yaklaşık olarak 2,30-3  saat sürüyor. (ocağın çok kısık olması önemli)

Adım 6: Tencereyi ocaktan al kapağını aç biraz ılınınca ayvaları servis tabağına al. Suyunu ayrı bir kaseye alarak servis esnasında ayvaların üzerine dökün ve kaymak ile servis edin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Sebzeli Tavuklu Patates Dolması

Sebzeli Tavuklu Patates Dolması Videolu Tarif İçindeki tavuk ve sebze ile herkesin beğeneceği bir lezzet... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 458 Öğün Akşam Yemeği Sebzeli Tavuklu Patates Dolması   Tarif: Sibel Yalçın Sebzeli Tavuklu Patates Dolması...

Zencefilli Kurabiye Tarifi

Zencefilli Kurabiye Videolu Tarif evinizi saran zencefil ve tarçın kokusu ile lezzetli ve ağzı sıkı kapalı bir kavanozda uzun süre muhafaza edebileceğiniz herkesin beğeneceği nefis bir kurabiye tarifi. Kaç Kişilik? 12 Hazırlama Süresi 62 dakika Kalori  Öğün Çay Saati...

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi (videolu)

Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Videolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle burada...