Ay Tatlısı Tarifi

Hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve sevdiklerinizle huzur içinde bir bayram tatili diliyorum, hepimize. Ağzımızın tadı hiç bozulmasın diye güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

427

Öğün

Çay Saati

Ay Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hepinizin Kurban Bayramını kutluyorum. Sağlıklı, mutlu ve sevdiklerinizle huzur içinde bir bayram tatili diliyorum, hepimize. ağzımızın tadı hiç bozulmasın diye güzel bir tatlı tarifi paylaşmak istiyorum…

Mutfağa girip bayram için yemek hazırlıklarına başlamadan önce tatlı tarifimi yayınlamak istedim herkese kolay gelsin.

Bu tatlıyı ilk yaptığımda orijinal tarifin aynısını uygulamama rağmen bezeler çok büyük geldi ve istediğim gibi açamadım:( çok üzüldüm çünkü bezeler açılıyor ama oklavadan taştığı için ben fazla açamıyorum ve tabi tatlımız kalın oldu. Ama yıldım mı? hayır, bir süre sonra bu sefer daha fazla bezeye bölerek bezelerin küçük ve rahat açılmasını sağlayarak istediğim gibi lezzetli ve kat kat açılan bir tatlı elde edebildim. Kendi yaptığım haliyle tarifi yayınlıyorum…

İçindekiler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • aldığı kadar un
  • yarım paket kabartma tozu
  • yaklaşık 1 su bardağı mısır nişastası (açmak için)
  • 1,5 su bardağı fındık veya ceviz (içine kullanmak için)
  • 150-200 gr tereyağ (eritip üzerine dökmek için)

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 427 Kcal

Karbonhidrat : 69 g

Protein :  4.2 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye koyup kaynatın. 5 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip iki taşıp daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 2: Yoğurt, sirke, su ve yumurtayı iyice karıştırıp yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ilave edin.

Adım 3: Kulak memesi kıvamında hamur elde ettikten sonra, hamuru15 dakika dinlendi 24 eşit bezeye böl.
Tekrar üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika daha dinlendir.

Adım 4: Bezeleri tabak büyüklüğünde nişasta yardımıyla tek tek aç, aralarına da nişasta koyarak sekiz adet üst üste koy.

Adım 5: Bütün bezeleri bu şekilde hazırlayıp tek bir hamur olarak ince aç. Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz karışımından biraz döküp oklavaya sararak rulo yap.

Adım 6: Oklavayı hamurun arasından çıkardıktan sonra bardak yardımıyla ay şekli vererek kesip tepsiye dizelim.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra üzerine kızgın tereyağ dökelim. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişir. Fırında çıkınca soğuk şerbeti dök…
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Ay Tatlısı Tarifi

Ay Tatlısı Videolu Tarif Herkesin kolaylıkla yapabileceği bir baklava tarifi... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 427 Öğün Çay Saati Ay Tatlısı Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yılar önce 2011 yılının Kurban Bayramında yine Ay tatlısı tarifi ile...

Fındıklı Şekerpare Tarifi

Fındıklı Şekerpare Videolu Tarif Bayramların vazgeçilmez tatlı tariflerinden... Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Fındıklı Şekerpare Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bayramların vazgeçilmez tatlı tarifidir kendisi:) Şekerpare....

Un Helvası

Un Helvası Videolu Tarif Kandil denince dualar eşliğinde kavrulan lezzet. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 40 dakika Kalori   Öğün Çay Saati Un Helvası Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Un helvası kandil günleri dualar eşliğinde kavrulup konuya komşuya dağıtılan...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This