Atayef Tatlısı

Videolu Tarif

Misafirlerine farklı lezzetler sunmayı sevenler için harika bir tatlı tarifi…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Atayef Tatlısı Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ramazan ayına yaraşır, iftar sonrası özellikle misafirleri için farklı lezzetler hazırlamak isteyenler için harika bir lezzet paylaşmak istedim.

Lübnan mutfağından Atayef Tatlısını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Tatlıyı yaparken iki krema yerine vermiş olduğum krema ölçüsünü iki katına çıkararak tek krema da hazırlayabilirsiniz.

Yinede ben size her ikisini de denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

Hamuru için:

  • 350 gr un (250 ml lik su bardağı ile 2 su bardağı + 1 tepeleme çay bardağı)
  • 300 ml su
  • 300 ml süt
  • 90 gr toz şeker (1 çay bardağı)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • yarım tatlı k. kuru maya
  • yarım çay kaşığı tuz

Beyaz kreması için:

  • 150 ml süt
  • 100 ml krema
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 40 g tereyağı
  • yarım çay kaşığı vanilya
  • yarım portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 50 gr toz Antep fıstığı

Kakaolu İrmik kreması için:

  • 250 ml süt
  • 4 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 125 gr labne peyniri
  • 1 tutam tuz
  • yarım çay kaşığı vanilya
  • yarım portakal kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı gül suyu

Şurubu için:

  • 1 bardak şeker
  • yarım su bardağı
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • bir kaşık gül suyu konabilir

Süslemede kullanmak için:

  • Toz ceviz
  • Toz Antep fıstığı

Adım Adım Tarif

Adım 1: Hamuru için gereken malzemelerden kuru olanları bir kase içine alıp karıştırın. Artından oda sıcaklığındaki sıvı malzemeleri koyarak topaksız bir kıvam alarak karıştırın ve hamuru mutlaka en az 30 dakika dinlendirin.

Adım 2: Hamur dinlenirken beyaz kreması için tereyağ, gül suyu ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin. Hamur koyulaşınca ocağı kapatın kalan malzemeyi ekleyin ve bir kaç dakika karıştırıp kenara alın.

Adım 3: Kakaolu krema için labne peynir hariç tüm malzemeleri tencereye alın ve koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca ocaktan alıp labne peynirini koyup bir kaç dakika karıştırın.

Adım 4: Şerbeti için şeker ve suyu ocağa alıp şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra gül suyu ve limon suyunu ilave edip 3-4 dakika sonra ocaktan alın.

Adım 5: Tavayı orta ateşte ısıtın. Çok az yağlayın. Küçük birer kepçe ile 2 veya 3 tane olarak tavanın büyüklüğüne göre hamurdan dökün hamurun bir yüzü pişecek. İkinci yüz pişmeyecek hamurun üst tarafından kabarcıklar oluşup ardından kuruduğunu göreceksiniz o zaman hamuru temiz bir bez serdiğiniz tepsiye alabilirsiniz. Bütün hamuru bu şekilde pişirin.

Adım 7: Hamurlar pişince yarıya kadar yanlardan parmağınız bastırarak kapatın. Eğer yapışmaz ise parmağınız ile su sürüp kenarlara öyle kapatabilirsiniz. (videosunu izlemenizi tavsiye ederim)

Adım 8: Kremaları krema sıkma torbasına koyduktan sonra hamurun açık olan tarafından doldurun. Ben beyaz olanı Antep fıstığına batırdım Kakaolu olanı cevize batırarak tüm hamurlar ve krema bitene kadar işlemi uyguladım.

Adım 9: Hepsini servis tabağına alın ve üzerine soğuk şerbeti dökerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali

Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali   Dünya Bankası’nın en rekabetçi 7 şehirden biri olarak seçtiği, UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında Yaratıcı Şehirler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, dünyanın en önemli...

Sütün Yararı ve Süt Tüketimi Üzerine Biraz Konuşalım

Sütün Yararı ve Süt Tüketimi Üzerine Biraz Konuşalım

Sütün Yararı ve Süt Tüketimi Üzerine Biraz Konuşalım   Starbucks'ta kahve sırasında beklerken siparişlere kulak kesildim biraz. Bir tanesi içeceğini yağlı sütle isterken, üstünde taytı, kolunda spor çantasıyla sporda ne yaptığını yanındaki arkadaşına detaylı...

Kurabiye Kek Tarifi

Kurabiye Kek Tarifi

Kurabiye Kek TarifiVideolu Tarif İlk kez yaptığım Kurabiye Kek Tarifi... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Kurabiye Kek Tarifi   Tarif: Sibel YalçınUzun zamandır denemek istediğim Kurabiye Kek tarifini sizlerle paylaşmak...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This