Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut ciğeri benim en sevdiğim yemek tariflerinden biridir. Helede yanına yapacağınız soğan salatası ile. Aynı zamanda yapılışı da çok zaman almıyor.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

689

Öğün

Akşam Yemeği

Arnavut Ciğeri Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Arnavut ciğeri benim en sevdiğim yemek tariflerinden biridir.

Helede yanına yapacağınız soğan salatası ile.

Aynı zamanda yapılışı da çok zaman almıyor.

Umarım sizde benim kadar bu yemeği seviyorsunuzdur.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kg dana veya kuzu ciğer (kasabınıza kare kare doğrattırın)
  • 2 su bardağı kadar un
  • karabiber
  • tuz
  • kızartmak için ay çiçek yağı
  • yanında servis etmek için 1-2 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • limon suyu

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 689 Kcal

Karbonhidrat : 24.5 g

Protein : 46.4 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ciğeri pişirmeye başlamadan önce yanının soğan salatasını hazırlayın.  Soğanları ince ince yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovun. Daha sonra yıkayıp iyice süzdürün.

Adım 2: Maydanozu yıkayıp doğrayın biraz tuz ve limon üzerine gezdirerek ciğerin yanında servis edin.

Adım 3: Ciğerin aslında yıkanmaması gerektiğini söylerler ama ben yıkayıp kevgirde bir müddet bekletip iyice süzülmesini sağlıyorum.

Adım 4: Tavanın içerisine bol yağ koyup ısınmasını bekleyin.  Bu esnada un, tuz ve karbonatı bir piknik poşeti içinde harmanlayın.

Adım 5: İyice süzülen ciğeri torbanın içine atıp torbayı sallayarak una bulanmasını sağlayın.

Adım 6: Tavaya atacağım kadar tel süzgece koyup biraz sağa sola sallayın ki üzerindeki fazla un gitsin ve bunu sıcak yağa atın. Yaklaşık iki dakika sallayarak pişirin, sonra kevgirle alın ve bütün ciğeri bu şekilde pişirin. Ve soğan salatası ile sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa Diblesi Tarifi

Pırasa Diblesi Videolu Tarif   Pırasa yemeklerine güzel bir alternatif...   Kaç Kişilik? 6Hazırlama Süresi 50 dakikaKalori  Öğün Akşam Yemeği   Pırasa Diblesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Pırasa sevmeyeni çok olan sebze:) Lif bakımından çok zengin bir...

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Nasıl Hazırlanır

Evde Pul Biber Tarifi En keyifli lezzetler evde yapılandır... Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 70 dakika Kalori   Öğün Yemek Saati Evde Pul Biber Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Bir önceki yazımda sizlere katılmış olduğum Gaziantep Gastronomi Festivalinden...

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcanı Kızartmadan Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma Tarifi Videolu Tarif Kızartma ile uğraşmadan harika bir patlıcan oturtma... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori   Öğün Akşam Yemeği Patlıcan Oturtma Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Kızartmadan yapılan Patlıcan oturtma yemeği,...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This