Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut ciğeri benim en sevdiğim yemek tariflerinden biridir. Helede yanına yapacağınız soğan salatası ile. Aynı zamanda yapılışı da çok zaman almıyor.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

30 dakika

Kalori

689

Öğün

Akşam Yemeği

Arnavut Ciğeri Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Arnavut ciğeri benim en sevdiğim yemek tariflerinden biridir. Hele de yanına yapacağınız soğan salatası ile tadına doyulmaz bir akşam yemeğidir.

Yapılışı çok kolay olan, kısa zamanda yemek yapmanız gerektiğinde kurtarıcı bir yemek tarifi olduğunu söyleyebilirim.

Tek püf noktası pişirme süresidir çok pişirirseniz kuru olur. Dışı çıtır içi sulu olmalı o yüzden ciğerin iriliğine göre ocağın başından ayrılmadan pişirmenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Arnavut Ciğeri Tarifi

tarafından | Oca 8, 2014 | Yemekler | 0 yorum

İçindekiler

  • 1 kg dana veya kuzu ciğer (kasabınıza kare kare doğrattırın)
  • 1 su bardağı kadar un (az gelirse biraz daha un ilave edebilirsiniz)
  • karabiber
  • tuz
  • kızartmak için ay çiçek yağı
  • yanında servis etmek için 1-2 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • limon suyu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ciğeri pişirmeye başlamadan önce yanının soğan salatasını hazırlayın.  Soğanları ince ince yarım ay şeklinde doğrayıp tuz ile ovun. Daha sonra yıkayıp iyice süzdürün. Salatayı ciğer ile servis etmeden hemen önce yıkayıp ince ince kıydığınız maydanoz ve biraz limon suyu tuz ile birlikte soğanı harmanlayarak servis edin.

Adım 2: Ciğerin aslında yıkanmaması gerektiğini söylerler ama ben yıkayıp kevgirde bir müddet bekletip iyice süzülmesini sağlıyorum.

Adım 3: Un, tuz ve karabiberi bir piknik poşeti içine koyup torbanın elinizle ağzını kapatarak sallayın. Böylece tüm malzeme harmanlanmış olacak.

Adım 4: İyice süzülen ciğeri piknik poşetinin için yavaş yavaş ekleyerek her seferinde poşeti sallayıp tüm ciğerlere unun eşit bir şekilde bulaşmasını sağlayın.

Adım 5: Tavaya yağı alın bol yağ içinde ciğerin kızartılması gerekir. Yağ ısınırken büyük delikli bir kevgire poşetin içinden tavaya koyacağınız kadar ciğeri koyup eleyin. Böylece üzerindeki fazla unu almış olacaksınız.

Adım 6: Yağ ısınınca tavanın alacağı kadar ciğeri içine alın ve  yaklaşık iki dakika sallayarak pişirin, sonra kevgir kaşıkla alın ve bütün ciğeri bu şekilde pişirin. (ciğerin pişme süresi ciğerin büyüklüğüne göre değişir, ciğer iri parçalar halindeyse bir iki dakika kadar daha fazla pişirin) Pişen ciğeri soğan salatası ile sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 689 Kcal
Karbonhidrat : 24.5 g
Protein : 46.4 g

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This