Armut Patates Püresi Tarifi

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

124

Öğün

Akşam Yemeği

Armut Patates Püresi Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Patates püresini şık bir sunum ile servis etmek ister misiniz? Armut patates püresi tarifi ile çok şık ve lezzetli bir sunum yapabilirsiniz. Orijinal tarifinde kaşar peynir ve tereyağ yok. Ben biraz daha lezzet vermesi için kaşar peynir ve tereyağ ekledim o yüzden hafif armutlarda yayılma oldu.

Siz isterseniz koymadan yalnızca patates, tuz ve karabiber ile armutlar yapabilirsiniz…

Armut Patates Püresi Tarifi

tarafından | May 20, 2013 | Garnitür | 0 yorum

Armut Patates Püresi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates (orta boy)
  • 1 tepeleme çorba kaşığı kaşar rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • tuz
  • karabiber
  • elma veya armut sapı limon ağacı veya fesleğen yaprağı
  • 1 su bardağı galeta unu

Adım Adım Armut Patates Püresi Tarifi

Adım 1: Patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra iri kareler halinde doğrayıp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ve biraz tuz koyduktan sonra kapağını kapatıp patatesler pişene kadar haşlayın.

Adım 2: Haşlanan patatesleri süzün. Bir kase içerisine alıp tuz, karabiber, kaşar peynir ve tereyağı ekleyip çatalla iyice ezin.

Adım 3: Geniş bir tabağa galeta ununu koyun. Patatesi avucunuzla altı parçaya bölerek toplar yapıp galeta ununu üzerine bırakın.

Adım 4: Galeta ununun üzerinde çevirip her tarafına bulayın. Elinizle armut şekli verin.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.

Adım 5: Kürdanla tepe kısmına elma sapını sokabileceğiniz delikler açın. Servisten önce ısıttığınız 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

Adım 6: Fırından çıkardıktan sonra daha önce tepesine kürdan ile delik açtığınız yere sapı ve yaprağı takın
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 124 Kcal
Karbonhidrat : 22.4g g
Protein :  3.7 g

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

Benzer Tarifler

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine

Fırında Karnabahar Kızartması

Fırında Karnabahar Kızartması

İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.