Evde Yoğurt Yapılışı
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
43
Öğün
Akşam Yemeği
Evde Yoğurt Tarifi
Sütler artık eskisi gibi üzerinde bir parmak kaymaklı olmasa da:( hazır yoğurt tüketmekten yine iyidir deyip kendi yoğurdumuzu kendimiz mayalıyoruz. Yıllar önce kayınvalidemden nasıl öğrendiysem aynı şekilde tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Bir çok kişi bu sorunun yanıtını merak ediyor; Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? Bugün bu sorunun yanıtını ve evde yoğurt yapımının püf noktalarını sizlerle paylaşacağız.
AYRICA YOĞURT TATLISI TARİFİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ
Sevgiyle kalın…
Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? Evde Yoğurt Hazırlamanın Püf Noktaları
Evde Yoğurt Nasıl Yapılır? Yoğurt İçin Gerekli Malzemeler
- 2 lt süt (sütçüden alınmış)
- 1 çorba kaşığı yoğurt (sade activia yoğurt)
Adım Adım Evde Yoğurt Yapımı
Adım 1: Önce sütü tülbentten süzerek tencereye alın. Artık süt taşmasın diye satılan süt taşları var onuda tencerenin içine yerleştirip ateşi yakın.
Kaynamaya başlayınca ateşi biraz kısın.
Adım 3: 3-4 dakika daha kaynadıktan sonra ateşi kapatın. Süt mayalanacak kabı masaya bir sofra bezinin üzerine alın.
Adım 4: Gidip gelip sütü kontrol edin serçe parmağınızın dayanacağı sıcaklıkta olunca, mayalanacağı kaba sütü boşaltın. Yoğurdu ilk seferde activia yoğurt ile mayalıyorum, 4-5 sefer mayalanmış yoğurdu maya olarak kullanıyor, tekrar tazelemek istersem yine activia ile mayalıyorum.
Adım 5: Yoğurdu biraz çatalla çırpıp öyle süte ekleyin. Kabın üzerine kevgir kapatıp sofra beziyle sarıp sarmalayıp mayalanmak üzere bırakın.
Adım 6: Yazın daha erken mayalanıyor, kışın daha geç. Sıcak bir ortamda ise 5 saat sonra bir kontrol edin mayalanmışsa örtüyü ve kapağı açıp iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında 24 saat dinlensin. Daha sonra servis edebilirsiniz.Biz her zaman yoğurt üzerine temiz bir tülbent koyar yoğurt aldıkça bu tülbenti yıkayıp sıkıp tekrar üzerine koyarız. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Kereviz Pane Tarifi, Nasıl Yapılır?
Kereviz Pane Tarifi, ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz bir lezzet. Bu lezzete kereviz sevmeyene sevdiren kereviz tarifi diyorum.
Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)
Mantar dolması (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine
Fırında Karnabahar Kızartması
İlkbaharın en güzel lezzetlerinden biri kesinlikle karnabahar. Hem hafif, hem sağlıklı, ama aynı zamanda karnabaharı kızartarak eşsiz bir lezzet elde edeceğiniz Fırında Karnabahar Kızartması sizlerle.
0 Yorum