Ada Çaylı Mantarlı Şehriyeli

Tavuk Yemeği

Tavuk, şehriye, ada çayı ve mantar buluşup ortaya harika bir lezzet çıkarıyor…

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

489

Öğün

Akşam Yemeği

Ada çaylı Şehriyeli Mantarlı Tavuk Yemeği

Tarif: Sibel Yalçın

Tavuk, şehriye, ada çayı ve mantar buluşup ortaya harika bir tavuk yemeği çıkıyor.

Şehriyeli Mantarlı Ada çaylı Tavuk yemeği yanına yapacağınız mevsimine göre komposto veya hoşaf ile çok uyumlu bir öğün ortaya çıkaracaksınız.

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 kg tavuk kalça (kemiksiz)
  • 500 gr şehriye
  • 400 gr mantar
  • 1 adet orta boy soğan veya 10 adet arpacık soğan
  • Ada çayı 6-7 yaprak kuruda olabilir
  • 4 diş sarımsak
  • 3 su bardağı tavuk suyu veya su
  • biraz zeytinyağ
  • 1 silme çay kayığı karabiber

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 489 Kcal

Karbonhidrat : 39.9 g

Protein : 38 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tavuk etlerini 1 saat öncesinde tuzlayıp buzdolabında bekletin, daha sonra yağsız teflon veya seramik tavada iki yüzü kızarana kadar pişirip kenara alın.

Adım 2: Başka bir tencerede 3-4 çorba kaşığı zeytin yağında,önce kabuğunu soyup ince ince kıydığın sarımsağı ve kabuğu soyulmuş ikiye kesilip kesilen kısmı tencereye gelecek şekilde konulan soğanı biraz kavuruyoruz.
Burada arpacık soğan kullanabilirsiniz benim çocukların arpacık soğanla arası çok iyi olmadığı için, bu sefer ben soğanı ikiye bölüp koydum ki biraz yağa soğan lezzetini bıraksın diye.

Adım 3: Daha sonra temizlenmiş ve iri iri doğranmış mantarı ekleyip mantar suyunu çekene kadar harlı ateşte pişirin,
Mantar suyunu çekince soğanı tencereden çıkarın (arpacık soğan kullanıyorsanız çıkarmayın).

Adım 4: Şehriyeyi ekleyip biraz kavurun. Şehriye kavrulunca tuz, karabiber ekleyip karıştırın.

Adım 5: Pişirdiğiniz tavuk etlerini şehriyenin üzerine yerleştirip üzerine 3 su bardağı tavuk suyu yoksa normal su ekleyin.

Adım 6: Ada çayı yapraklarını suyun içine bırakın. Pilav kaynamaya başlayınca altını kısın iyice suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi için tencereyi servise kadar sofra bezine sarıp bekletin. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Fırında Beşamel Soslu Tavuk (videolu)

Fırında Beşamel Soslu Tavuk İçinde mantarı, biberi üzerinde beşamel sosu ve en üstünde kaşar peyniri ile... Kaç Kişilik? 8 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 517 Öğün Akşam Yemeği Fırında Beşamel Soslu Tavuk   Tarif: Sibel Yalçın Fırında Beşamel Soslu Tavuk yemeği...

Kıymalı Karnabahar Yemeği (Videolu)

Kıymalı Karnabahar Yemeği Videolu Tarif Kış sebzelerinden Karnabahar sebzesini bu seferde Kıymalı Karnabahar Yemeği tarifi ile sizlerle paylaşmak istedim. Ben karnabaharın ister kızartması ister yemeği olsun su içinde haşlamak yerine buharda pişirmeyi tercih ediyorum....

Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolması (Videolu)

Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Videolu Tarif Kış aylarında vazgeçilmez dolma tariflerinden bir tanesi Kuru dolma... Kaç Kişilik? 8-10 Hazırlama Süresi 80 dakika Kalori 244 Öğün Akşam Yemeği Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması Tarif: Sibel Yalçın Bizim evin, kışın...

0/5 (0 Reviews)