Girit Kabağı Dolması
Videolu Tarif
Dolma severler için tombik tombik bir lezzet…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Girit Kabağı Dolması Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Hem görüntüsü hem lezzeti ile tezgahlarda her zaman gördüğümüz kabaklardan farklı Girit kabağı.
Dolmasını yaparken içine isterseniz pirinç isterseniz bulgur kullanabilirsiniz. Hatta bazen ben yarı yarıya pirinç ve bulgur kullanıyorum.
Girit kabağı dolması mevsimi bitmeden yapıp yenilmesi gereken bir lezzet.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- 6 adet girit kabağı
- 250 gr kıyma
- 1 adet küçük boy kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç (pirinç yerine pilavlık bulgurda kullanabilirsiniz)
- 1 adet küçük boy domates
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- yarım çay kaşığı kimyon
- yarım çay kaşığı karabiber
- tuz
- yarım çay bardağı zeytinyağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Soğanı minik küpler halinde doğrayın. Dereotunu da ince ince kıyın. Domatesin kabuğunu soyup onuda küp küp doğrayın.
Adım 2: Kıyma ile birlikte hepsini bir kase içine alın. Ve üzerine baharatları, tuzu, pirinci, salçayı ve yarım çay bardağı suyu koyup yoğurun.
Adım 3: Kabakların tepe kısmını yanlamasına kesin ve içini kabak oyucu veya küçük bir kaşık ile oyun. Her kabağın içini parmağınızı batırdığınız tuz ile ovun.
Adım 4: Hazırlamış olduğunuz iç malzeme ile kabakların içini doldurup kestiğiniz tepe kısmını kapatarak tencereye dizin.
Adım 5: Kabakların bir kaç yerine kürdan batırın. Üzeri için 1 su bardağı su içine 1 tatlı kaşığı biber salçası, tuz, yarım çay bardağı zeytinyağ koyup karıştırın ve bunu kapakların üzerine dökün.
Adım 6: Tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte kabaklar pişene kadar pişirme işlemine devam edin. Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum