Bademiye Tarifi
Kaç Kişilik?
8
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Bademiye Tarifi
Yapılışı çok pratik, kahvaltı ve çay saati sofralarınıza lezzet katacak bir tarif. Yalnız bu tarif fritöz de kızarması gerekiyor çünkü kızartma esnasında yüzeyde bir köpük oluşuyor bu köpüğün taşmaması için en ideal yol fritözde kızartmak birde sıcak yemenizi öneriyorum. Bademiye Tarifi hızlı ve lezzetli yemek tarifleri arasında.
Şimdiden kolay gelsin…
Sevgiyle kalın…
Bademiye Tarifi
Bademiye Yapımı İçin Gerekli Malzemeler
- 2 adet yumurta
- yarım su bardağı yoğurt
- yarım su bardağı su
- 250 gr margarin (eritilmiş)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- aldığı kadar un
Adım Adım Bademiye Tarifi
Adım 1: Öncelikle yumurta, yoğurt, erittiğimiz margarin, su, tuz ve kabartma tozunu büyük bir kap içerisinde karıştıralım.
Adım 2: Daha sonra yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamur ele yapışmayacak ama aynı zamanda yumuşak olacak.
Adım 3: Bu hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp rulo köfte yapar gibi şekil verim tam orta kısmına elimizin yan tarafıyla bastırıyoruz.
Adım 4: Ve bol yağda kızartıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?
Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini
Şeftali Marmelatı Tarifi – Nasıl Yapılır?
Kış hazırlıklarının vazgeçilmez lezzetleri olan reçel ve marmelat tariflerinden Şeftali marmelatı tarifi. Çoğunlukla Türk mutfağında kahvaltı sofraları için
21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?
Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle
0 Yorum