Kuzu Tandır

Umuyorum ağzınızın tadı bozulmadan sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmişsinizdir. Kurban bayramı olur da tarifler et yemeksiz olmaz diyelim ve bu gün kuzu tandır tarifi ile tatil tembelliğinden çıkayım diye düşünüyorum…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

349

Öğün

Akşam Yemeği

Kuzu Tandır Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Umuyorum ağzınızın tadı bozulmadan sevdiklerinizle güzel bir bayram geçirmişsinizdir.

Kurban bayramı olur da tarifler et yemeksiz olmaz diyelim ve bu gün kuzu tandır tarifi ile tatil tembelliğinden çıkayım diye düşünüyorum…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 adet kemikli veya kemiksiz kuzu kol (1 kg, kemikli ise miktar daha fazla olmalı)
  • Tane karabiber 4-5 adet
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Kekik
  • tuz
<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 349 Kcal

Karbonhidrat : 3.5 g

Protein : 46.8 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Eti yıkadıktan sonra biraz süzülmesi için süzgeçte bekletin.

Adım 2: Etin bir kaç yerine bıçakla çizik atın, eti bütün olarak kullanacağız. Kullanacağımız yapışmaz bir tencereyi önce iyice kızdıralım ve harlı ateşte eti arkalı önlü mühürleyelim.

Adım 3: Tencerenin kapağını kapatın kaynamaya başlayıp su salınca ocağı en düşük gözünde ve en kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Adım 4: Bu esnada içine bir kaç tane tane karabiber ve 1 adet kuru soğanın kabuğunu soyup bütün olarak tencereye bırakın, Aynı şekilde sarımsakları da kabuklarını soyun bütün olarak tencereye alın.

Adım 5: Et yavaş yavaş pişecek ve bıraktığı suyu çekecek (Pişme süresi etin salacağı suya göre değişecektir o yüzden süre veremiyorum)(eğer et pişmemiş olursa kaynar su ekleyerek pişirme işlemine devam edebilirsiniz)

Adım 6: Suyunu iyice çekince kendi yağında biraz kavurun tane karabiberleri, soğanı ve sarımsakları alın tuz serpiştirin.
Et piştikten sonra kemikli ise kemiklerinden ayırın. Kemiksiz ise yine servis edeceğiniz zaman birer kişilik olarak porsiyonlara ayırın yanında pilav ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

<div align="center"><script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script><!-- [et_pb_line_break_holder] --><!-- 300x600 --><!-- [et_pb_line_break_holder] --><ins class="adsbygoogle"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> style="display:inline-block;width:300px;height:600px"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-client="ca-pub-3427167510343445"<!-- [et_pb_line_break_holder] --> data-ad-slot="4132713615"></ins><!-- [et_pb_line_break_holder] --><script><!-- [et_pb_line_break_holder] -->(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});<!-- [et_pb_line_break_holder] --></script></div>

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak