Kuru Patlıcan
Kuru Biber Dolması
Videolu Tarif
Kış aylarında vazgeçilmez dolma tariflerinden bir tanesi Kuru dolma…
Kaç Kişilik?
8-10
Hazırlama Süresi
80 dakika
Kalori
244
Öğün
Akşam Yemeği
Kuru Patlıcan Kuru Biber Dolması
Tarif: Sibel Yalçın
Bizim evin, kışın vazgeçilmez dolması. Kuzenim bu kuru patlıcan ve kuru biber dolmasını çok lezzetli yapar.
Ben de tarifini ondan almıştım ve hep bu tarif ile yapıyorum.
Biz çok beğeniyoruz umuyorum sizlerde beğenirsiniz.
Videosu ile daha ayrıntılı bir şekilde yapacağınız bu lezzeti denemenizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- Yarım kilo dolmalık kıyma
- 25 adet kuru biber
- 25 adet kuru patlıcan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 6-7 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 100-150 gr tereyağ
- 10-12 adet limon tuzu veya sumak ekşisi
- karabiber
- tuz
Besin Değerleri (1 Kişi)
Kalori : 244 Kcal
Karbonhidrat : 57.3 g
Protein : 9.6 g
Adım Adım Tarif
Adım 1: Tencere içerisine koyduğunuz suyu kaynatın. Kaynayan suda önce patlıcanları 25-30 dakika haşlayın. Kevgirle sudan çıkarıp soğuk suya atın. Daha sonra süzgece alın iyice süzülsün.
Adım 2: Biber daha çabuk pişiyor patlıcan daha geç biberi 10 dakika kaynayan suda haşlayın soğuk suya atın ve süzün.
Adım 3: Soğanları küçük küçük yemeklik doğrayıp salça ve tuz ile elinizle iyice ovun.Daha sonra kıyma, maydanoz, karabiber, sarımsak, tuz ekleyip onlarla birlikte biraz daha yoğurun. En son kırılmasın diye pirincini ekleyip biraz karıştırın.
Adım 4: İyice süzülen patlıcan ve biberi hazırladığınız iç malzeme ile uç kısımlarında bir parmak eksik kalaçak şekilde doldur
Adım 5: Sumaklı yapacaksanız 1 çay bardağı sumağı 1 su bardağı suyun içinde 15-20 dakika bekletip süzün.
Eğer limon suyu ile yapacaksanız 1 su bardağı ılık suya limon tuzunu ekleyip karıştırın.
Dolmaların üzerine yaklaşık 100 gr tereyağ ve sumaklı veya limon tuzu ile hazırladığınız suyu 1 su bardağı daha su ilave ederek pişirmeye başlayın.
Adım 5: Dolmanın suyu kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin yaklaşık 15-20 dakika sonra dolma pişmiş olacaktır. Ara sıra suyunu kontrol edin bazen suyunu çekip dibi yanabilir böyle durumda az az sıcak su ilave edin. Sulu bir yemek değil yemek piştiği zaman hemen hemen hiç suyu kalmamış oluyor. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
0 Yorum