4 Kaşık Çorbası Tarifi

Videolu Tarif

4 KAŞIK ÇORBASI TARİF VİDEOSU

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

25 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

4 Kaşık Çorbası Tarifi – Nasıl Yapılır?

Tarif: Sibel Yalçın

4 Kaşık Çorbası, dört farklı bakliyatın birer yemek kaşığı kullanılması ile hazırlanan bir çorbadır.

Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur ve pirinç çorbanın temel malzemeleri. Her evde bulunan malzemelerle hemen hazırlayabileceğiniz bir çorba tarifi.

Çorbayı ben de ilk kez yaptım ve çok beğendim. Videosunu izlediğiniz zaman asıl tarifi bire bir uyguladığımı ama bir daha yaptığım zaman yapacağım değişiklikleri göreceksiniz.

4 kaşık çorbası nasıl yapılır merak edenlere tarifin detaylarıyla sizleri baş başa bırakıyorum.

Sevgiyle kalın ♥︎

Tüm çorba tariflerim için buraya tıklayın.

4 Kaşık Çorbası Tarifi – Nasıl Yapılır?

Nis 10, 2023 | Çorbalar | 0 yorum

çorba tarifleri

4 Kaşık Çorbası Malzemeleri

  • 1 dolu yemek kaşığı yeşil mercimek
  • 1 dolu yemek kaşığı kırmızı mercimek
  • 1 dolu yemek kaşığı pirinç
  • 1 dolu yemek kaşığı kaşık bulgur
  • 6 su bardağı su (ben yarısını et suyu kullandım)

Terbiyesi için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için:

  • 25-30 gram tereyağı
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • tuz

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.
Tarifte kullanılan çay bardağı 90 ml.

4 KAŞIK ÇORBASI YAPILIŞI

Adım 1: Su kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız mercimekleri ekleyin. Mercimeklerin pişmesine yakın yine yıkadığınız pirinç ve bulguru ekleyerek arada karıştırarak bakliyatları pişirin.​

Adım 2: Bu esnada terbiyesi için yoğurt, un, yumurta ve tuzu bir kaseye alın. Hepsini iyice hiç topak kalmayacak şekilde çırpma teli ile karıştırın.​

Adım 3: Bu karışıma sıcak çorbadan bir kepçe koyup karıştırdıktan sonra tencereye ekleyerek karıştırın. Arada karıştırarak bir taşım kaynatın.

Adım 4: Bu arada yağı küçük bir tencereye alın. Yağ eriyince içine minik minik küpler halinde doğradınız soğanı koyun. Soğanın çok iyi pişmesi gerekiyor. Pişen soğan üzerine nane ve kırmızı biberi koyup ocaktan alın.​

Adım 5: Çorbanın üzerine sosu döküp bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi

Közlenmiş lezzetler genelde ızgara veya mangal ile özdeşleştirilir. Ancak Közlenmiş Domates Çorbası Tarifi ile bu duruma bakışınız kesinlikle değişecek.

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

Terbiyeli Ispanak Çorbası Tarifi

Ispanak besin değeri açısından tartışılmaz bir depo. Bu muazzam ürünü bir de çorbada düşünün! Biz düşündük ve ortaya Terbiyeli Ispanak Çorbası çıktı. İşte yapılışı ve tarifi