Katıklı Dolma Tarifi

Videolu Tarif

KATIKLI DOLMA TARİFİ VİDEOSU

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Katıklı Dolma Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Katıklı dolma tarifi, çok az malzeme ile yapacağınız çok bereketli bir dolma tarifi.

Ben kabak ve bulgur ikilisini birbirine çok yakıştırıyorum. Bana göre kabağa lezzet olarak pirinç yerine en çok bulgur yakışıyor. Yapılışı çok kolay olan katıklı dolma tarifini ister sarımsaklı yoğurt, isterseniz sade yoğurt ile servis edebilirsiniz. Hele üzerine dökeceğiniz pul biberli yağ ile tadına doyamayacaksınız.

Sizlere kabakla hazırlayacağınız birkaç nefis yemek tarifi linki bırakıyorum.

Kabak Yoğurtlaması Tarifi

Şıhıl Mahşi Tarifi

Sevgiyle kalın.

Katıklı Dolma Tarifi – Dolma Tarifleri

Ağu 31, 2022 | Yemekler | 4 Yorumlar

dolma tarifi

Katıklı Dolma Tarifi Malzemeleri

  • 4-5 adet kabak
  • 200 gram kıyma
  • 1 çay bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı kuru reyhan
  • 1-1,5 su bardağı su

 Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • kuru reyhan veya kuru nane
dolma

KATIKLI DOLMA YAPILIŞI – ADIM ADIM TARİF

Adım 1: Kabakları yıkayıp kabak oyucunun tırtıklı bölümüyle kabukları temizleyip yıkayın. Kabakları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. Dilimlenen kabakların iç  kısmını (yumuşak çekirdekli kısım) kabak oyucu veya tatlı kaşığı ile yuvarlak bir şekilde çıkarın. Tüm kabakları bu şekilde hazırlayıp kenara alın.

Adım 2: Bir kaseye kıyma, ince bulgur, rendelenmiş veya el rondosundan geçirilmiş kuru soğan, karabiber, tuz, salça ve reyhanı koyun. Tüm malzemeyi elinizle yoğurun.

Adım 3: İçini oymuş olduğunuz kabakların içini hazırladığınız malzeme ile doldurun. Doldururken mutlaka biraz bulgurun şişme payı için boşluk bırakın. Tüm kabakları bu şekilde doldurarak yayvan bir tencere içine dizin.

Adım 4: Üzerine su koyup tencerenin kapağını kapatıp. Ocağa alın. Su kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte tamamen suyunu çekip kabak pişene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde kabak pişmemişse çok az sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edebilirsiniz.

Adım 5: Kabak pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Ayrıca servisten hemen önce zeytinyağı veya sıvı yağ içinde pul biberi biraz yakıp kenara alın.

Adım 6: Servis yaparken tabağa önce kabak, sonra kabak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Yoğurt üstüne yağda yakılmış pul biberi koyun. En son üzerine reyhan serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.

4 Yorumlar

  1. Zehra

    Nihayet beklediğimiz yeni tarif geldi

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏🌸

      Yanıtla
  2. Tolunay

    Kabakla aram yoktur. Ancak yoğurtlamasını yiyebiliyorum. Eşime söyledim bu şekilde bir yapsın 🙂

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      çok lezzetli oluyor beğeneceğinize eminim

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?

Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması Tarifi

Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak