Katıklı Dolma Tarifi
Videolu Tarif
KATIKLI DOLMA TARİFİ VİDEOSU
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Katıklı Dolma Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Katıklı dolma tarifi, çok az malzeme ile yapacağınız çok bereketli bir dolma tarifi.
Ben kabak ve bulgur ikilisini birbirine çok yakıştırıyorum. Bana göre kabağa lezzet olarak pirinç yerine en çok bulgur yakışıyor. Yapılışı çok kolay olan katıklı dolma tarifini ister sarımsaklı yoğurt, isterseniz sade yoğurt ile servis edebilirsiniz. Hele üzerine dökeceğiniz pul biberli yağ ile tadına doyamayacaksınız.
Sizlere kabakla hazırlayacağınız birkaç nefis yemek tarifi linki bırakıyorum.
Sevgiyle kalın.
Katıklı Dolma Tarifi – Dolma Tarifleri
Katıklı Dolma Tarifi Malzemeleri
- 4-5 adet kabak
- 200 gram kıyma
- 1 çay bardağı ince bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı kuru reyhan
- 1-1,5 su bardağı su
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- kuru reyhan veya kuru nane
KATIKLI DOLMA YAPILIŞI – ADIM ADIM TARİF
Adım 1: Kabakları yıkayıp kabak oyucunun tırtıklı bölümüyle kabukları temizleyip yıkayın. Kabakları 1 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. Dilimlenen kabakların iç kısmını (yumuşak çekirdekli kısım) kabak oyucu veya tatlı kaşığı ile yuvarlak bir şekilde çıkarın. Tüm kabakları bu şekilde hazırlayıp kenara alın.
Adım 2: Bir kaseye kıyma, ince bulgur, rendelenmiş veya el rondosundan geçirilmiş kuru soğan, karabiber, tuz, salça ve reyhanı koyun. Tüm malzemeyi elinizle yoğurun.
Adım 3: İçini oymuş olduğunuz kabakların içini hazırladığınız malzeme ile doldurun. Doldururken mutlaka biraz bulgurun şişme payı için boşluk bırakın. Tüm kabakları bu şekilde doldurarak yayvan bir tencere içine dizin.
Adım 4: Üzerine su koyup tencerenin kapağını kapatıp. Ocağa alın. Su kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte tamamen suyunu çekip kabak pişene kadar pişirin. Suyunu çektiğinde kabak pişmemişse çok az sıcak su ilave ederek pişirmeye devam edebilirsiniz.
Adım 5: Kabak pişerken sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Ayrıca servisten hemen önce zeytinyağı veya sıvı yağ içinde pul biberi biraz yakıp kenara alın.
Adım 6: Servis yaparken tabağa önce kabak, sonra kabak üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Yoğurt üstüne yağda yakılmış pul biberi koyun. En son üzerine reyhan serpiştirip servis edin. Afiyet olsun.
4 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
Nihayet beklediğimiz yeni tarif geldi
🙏🌸
Kabakla aram yoktur. Ancak yoğurtlamasını yiyebiliyorum. Eşime söyledim bu şekilde bir yapsın 🙂
çok lezzetli oluyor beğeneceğinize eminim