Mantar Dolması

(Videolu Tarif)

 

 

 

 

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Mantar Dolması (Ispanaklı) Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı). Mantar sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. İçine biraz tereyağı koyup fırına verip yiyebilir veya bu tarifte olduğu gibi içine koyacağınız bir birinden lezzetli sebzelerle lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Mantar dolması tam mevsimindeki sebzelerle doldurabilirsiniz. Ben bu sefer ıspanaklı yaptım. İçine biraz kırmızı biber, biraz mısır, biraz kapari, biraz kaşar peynir çok yakışıyor. Umarım sizde çok beğenerek yersiniz.

Sevgiyle kalın ♥︎

Mantar Dolması Tarifi (Ispanaklı)

Oca 12, 2022 | Garnitür, Yemekler | 7 Yorumlar

İçindekiler
  • 1 kg ızgaralık büyük mantar
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 gr ıspanak
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 çay bardağı mısır
  • 1-2 yemek kaşığ kapari (isteğe bağlı)
  • her bir mantar için 1 çay kaşığı tereyağı
  • kaşar peynir rendesi
  • karabiber
  • tuz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Ispanağı iyice yıkadıktan sonra salata kurutucuda kurutup doğrayın ve kenara alın.

Adım 2: Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğradıktan sonra yağı tavaya koyun. Yağ ısındıktan sonra soğanı koyup kavurun. Kırmızı biberin çekirdek kısmını çıkarın, küp küp doğradıktan sonra kavrulan soğan üzerine alıp biraz da kırmızı biberi kavurun.

Adım 3: Kavrulan soğan ve kırmızı biber üzerine ıspanağı koyup yüksek ateşte çok fazla öldürmeden ıspanak suyunu çekene kadar pişirin.

Adım 4: En son olarak mısır, kapari, tuz, karabiber ekledikten sonra iki dakika daha pişirip ocaktan alın.

Adım 5: Mantarların kabuklarını soyup içine biraz tuz ve karabiber serptikten sonra tepsiye dizin. Hazırlamış olduğunuz iç malzeme ile içlerini doldurun.

Adım 6: Önceden ısıtmış olduğum 200 derecelik fırında 20-25 dakika mantarları pişirin. Sonra fırından çıkarıp rendelenmiş kaşar peyniri ve her bir mantarın üzerine 1 çay kaşığı tereyağı koyarak tekrar fırına verin. Peynir eriyip biraz kızarana kadar pişirdikten sonra fırından çıkarıp sıcak servis edin. Afiyet olsun.

7 Yorumlar

  1. Ayşe

    Sibel Hanım farkı. Muhteşem bir tarif

    Yanıtla
  2. Mehveş

    Evde deneyeceğim bir mantar dolması tarifi. Tebrikler

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      🙏

      Yanıtla
  3. Nova

    Çok uzun zamandır aradığım bir tarif

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Güzel yapacağınıza eminim 🙂

      Yanıtla
  4. Sıla

    Bayıldım bu tarife. Eşim de çok sevdi.

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Afiyet olsun

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?

Dereotlu Poğaça Tarifi, Dereotlu Poğaça Nasıl Yapılır?  Hem doyurucu hem de çok leziz. Her yaştan kişinin kalbini fetheden dereotlu poğaça, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Pratik yapımı ve nefis tadıyla kahvaltıların, çay saatlerinin ve...

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan