Pankek (Pancake) (Videolu Tarif)

Kaç Kişilik?

8-10

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Kahvaltı Saati

Pankek (Pancake) Tarifi

Özelikle ailece yapılan kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetidir pancake. Pancake hamuru, krep hamurundan biraz daha kalın ve daha küçük olarak pişirilmektedir. Arzu ederseniz pancake tavaları var ama kullanmak zorunda değilsiniz. Teflon veya seramik olan bir tava içine küçük küçük kepçe veya kaşık ile koyarak pişirmek mümkün.

Tam kıvamında pancake tarifyle sizleri başbaşa bırakıyorum. Aşağıda tarif videosunu izlerken lütfen you tube kanalıma abone olmayı ve yanındaki zili tıklamayı unutmayın.

Sevgiyle kalın…

Pancake Tarifi Nasıl Yapılır?

Nis 2, 2021 | Kahvaltılık, Tuzlular | 4 Yorumlar

Pancake İçin Gereken Malzemeler

  • 2 su barddağı un
  • 2 su bardağı süt (oda sıcaklığında)
  • 2 adet büyük boy yumurta
  • 2 silme yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr eritilmiş tereyağı
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 1 silme çay kaşığı kabartmatozu
  • 1 silme çay kaşığı karbonat

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kuru malzemelerin hepsini elekten geçirip kenara alın.

Adım 2: Kase içine önce yumurtayı koyup biraz mikser ile karıştırdıktan sonra süt ve yağı ekleyip tüm malzemeyi biraz karıştırın.

Adım 3: Kuru malzemeyi yavaş yavaş yumurtalı karışıma ekleyerek topaksız bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın. Eğer emin değilseniz blender dan geçirebilir veya kevgirden geçirerek hiç topak kalmadığından emin olabilirsiniz.

Adım 4: Pişirme işlemine başlamadan önce en az 10 dakika hamuru dinlendirmek gerekiyor.

Adım 5: Küçük bir kase içine biraz sıvı yağ koyup havlu kağıdı bu yağa batırdıktan sonra yapışmaz tavanızı bu havlu kağıt ile ince bir tabaka halinde yağlayın.

Adım 6: Orta ateşte ısınmış olan tava içine küçük küçük kepçeler halinde hamurdan koyun. Zaman zaman ateşi azaltıp yükseltmek gerekiyor. Pancakeler birden pişmesin diye. Kenarlar kurumaya başlayıp yüzeyindeki gözenekler azalınca çevirin.

Adım 7: İkinci yüzde piştikten sonra tava içinden hamurları alıp tekrar tüm hamur bitene kadar pişirme işlemine devam edin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

4 Yorumlar

  1. Demet

    Çok lezzetli görünüyor

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      Teşekkür ederim

      Yanıtla
  2. Neval

    Oğlum bayılacak bu tarife

    Yanıtla
    • Sibel Yalçın

      👌👌

      Yanıtla

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır?

Tam Kıvamında Portakal Marmelatı Nasıl Yapılır? diyenlerin aradığı tarif. Kış denince akla ilk gelen meyvelerden biri portakal olacaktır. C vitamini

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

21 Dakikada Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Tam 21 dakikada vişne reçeli nasıl yapılır? Daha önce sizlerle 21 dakikada çilek reçeli nasıl yapılır? tarifi ve videosunu paylaşmıştım. O yazımda bu yöntemle