Hindistan Cevizli Cupcake
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
12
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Hindistan Cevizli Cupcake Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Bu şekilde hazırlanmış cupcakeleri pinterestte görmüştüm.
Bende yeni yıl üzeri denedim ve sizlerle paylaşmak istedim. Bundan sonra kestaneli pasta tarifi sırada bekliyor:)
Cupcake tarifi kurstan ben bazı değişiklikler yaptım içine ve dışına krema uyguladım umarım beğenirsiniz…
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
-
240 gr un
-
240 ml süt
-
280 gr toz şeker
-
80 gr tereyağ
-
2 yumurta
-
2 paket vanilya
-
1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
İç dolgusu için;
-
yarım su bardağı süt
-
1 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
Dışı için;
-
yarım su bardağı süt
-
1 paket beyaz kremşanti
-
Hindistan cevizi
Adım Adım Tarif
Adım 1: Kuru malzemelerin hepsini bir kap içerisine eleyelim. Kuru malzemelere oda sıcaklığındaki yağı ekleyip mikserle karıştıralım.
Adım 2: Unla yağ birleşince top top bu sizi endişelendirmesin bu şekilde bir müddet daha karıştırmaya devam edin.
Diğer tarafta sütü bir kap içerisine koyup yumurtayı da ekleyip karıştıralım.
Adım 3: Bu karışımı kuru malzemelere mikserle karıştırarak ekleyelim. Hepsini birden dökmeyelim üç seferde karıştırmaya devam ederek ekleyelim hepsi karışınca 2 dakika daha karıştırıp bırakalım. Hazır kağıt kalıpların içerisine ¾ ü dolacak şekilde pay edelim.
Adım 4: Bu ölçülerle 12 adet çıktı. Önceden ısıttığımız 170 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişiriyoruz.
Kürdan testinden sonra kek pişmiş ise fırından çıkarıp iyice soğumasını bekliyoruz.
Adım 5: Kek fırında iken bizde süt, pirinç unu ve toz şekeri muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
Süt ile kremşantiyi karıştırıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Adım 6: Daha sonra muhallebi soğuyunca kremşantiden 1 çorba kaşığı alıp, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi ile muhallebiye ekleyip yine karıştırıyoruz.
Adım 7: Kekler soğuyunca dolma oyar gibi bütün kekleri oyuyor ve her oyduğumuz kekin içine muhallebiden dolduruyoruz.
Oyduğumuz kek parçasının altını kesip üstünü muhallebinin üzerine kapak yaparak kapatıyoruz.
Adım 8: Hepsini bu şekilde bitirdikten sonra üstlerine birer çorba kaşığı kremşanti koyup bıçak ile sıvıyoruz. Daha sonra bir kase içerisine koyduğumuz hindistan cevizine batırıp servis tabağına alıyoruz. Arzu ederseniz şeker hamuru ile üzerini benim yaptığım gibi yaprak ve toplarla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Portakal Soslu Pasta Tarifi
Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi
Fıstık Ezmeli Brownie Tarifi. Brownie kahve yanında sevdiğim en lezzetli kek tariflerinden. Bu sefer fıstık ezmesi ile denediğim brownie çok lezzetli olunca
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek)
Fıstık Ezmeli Madeleines (Madlen Kek) Fransız mutfağının bizlere kazandırdığı Madeleines (Madlen Kek) tarifi. Madien olarak da bilinen Fıstık Ezmeli Madeleines
0 Yorum