Nutellalı Kek

Haftaya Kurban Bayramını bitirmiş ve en önemli bayramlarımızdan biri olan Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başlamak istiyorum. Bu güzel günüde keyifle noktalarız inşAllah. Ben de bu güzel gün için sevdiklerinizle yapıp paylaşacağınız güzel bir kek tarifi yayınlamak istiyorum:) Hep birlikte nice mutlu bayramlar:)

Kekin orta kısmı nutelladan dolayı hafif nemli kalıyor bu sizi endişelendirmesin ve her zaman söylediğim gibi bir gün dinlenmiş kek daha lezzetli oluyor:)

Kaynak: Teatime

Nutellalı Kek
 
Hazırlama Süresi
Pişme Süresi
Toplam Süre
 
Kaç Kişilik?: 10-12
İçindekiler
  • 150 ml sıvıyağ
  • 120 gr toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı nutella (oda sıcaklığında iyice yumuşamış olacak)
  • 200 gr un
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • yarım paket kabartmatozu
Yapılışı
  1. Yapılışı:
  2. Yumurta, toz şekeri çırptıktan sonra yağı ve yoğurdu ekleyin.
  3. İki kez elediğimiz un, kakao, kabartma tozu, tarçını yumurtalı karışıma ekleyip spatula veya tahta kaşıkla karıştıralım.
  4. Önceden yağladığımız kalıbın içerisine karışımın yarısını yayalım.
  5. Üzerine nutellayı yayıp kalan hamuru üzerine kapatalım.
  6. Nutellanın oda sıcaklığında yumuşak olması gerekiyor isterseniz mikro dalgada biraz ısıtıp sürülür hale getirin.
  7. Arzuya göre üzerine badem veya fındık yayalım.
  8. derecede önceden ısıttığımız fırında pişirin.
  9. Yaklaşık 45-50 dakika pişirelim.
  10. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis edin...
  11. Afiyet olsun...

Yorumlar

  1. diyorki

    Bizler için en güzel bayram ikramı nefis yemekleriniz, tatlılarınız… Nutellalı kek de harika görünüyor. Ellerinize sağlık. Bu vesile ile Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarınızı da kutluyorum. Saygılar…

  2. diyorki

    sibel cim merhaba,

    seni ziyaret etmeyeli fotoğraf kalitesi ne kadar üzelgelişmiş, tebrikler canım. Sanırım makineni yeniledin, güle güle kullan. Tarifler çok güzen :)
    el, özellikle hellim peynirini hemen yapmak geldi içimden:) sevgilerimle…

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Derecelendir: