Kütük Pasta Tarifi

Yıl başı akşamlarının vazgeçilmez pastası, kütük pasta tarifi. Bu şeklini ben çok beğendim, eminim masaya pastayı getirdiğinizde herkes çok beğenecek….

Kaç Kişilik?

12-14

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Kütük Pasta Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Kütük Pasta Yılbaşı soframızın son tarifi. Üstelik bu tarif meyveli! 

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan kütük pastanın ben bu şeklini çok beğendim. Oğlum daha çok meyveli pastalar sevdiği için içini meyveli olarak hazırladım.

Siz arzu ederseniz içini Kestaneli Pasta tarifimde olduğu gibi veya kendi sevdiğiniz lezzetler kullanarak hazırlayıp dışını bu pastadaki gibi kullanabilirsiniz.

Tüm pasta tariflerim için buraya tıklayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Kütük Pasta Tarifi (Meyveli)

Oca 10, 2013 | Pastalar | 0 yorum

Kütük Pasta İçin Gereken Malzemeler

Pandispanya için(26 cm’lik kelepçeli kalıp için);

  • 5 adet yumurta
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 5 çorba kaşığı orta dolu un
  • 1 çorba kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

İç Kreması:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 dolu çorba kaşığı un
  • 2 dolu çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 50 gr tereyağ

Pastanın kenarı için;

  • 200 gr çikolata
  • 300 gr krema

Pastanın en üstü için;

  • 2 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kakao

İçi için;

  • Böğürtlen, frambuaz veya vişne
  • keki ıslatmak için 1 su bardağı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şeker karışımı

Adım Adım Kütük Pasta Yapılışı

Adım 1: Pandispanya Yapılışı: Un, kabartma tozu ve vanilya iki kez elenip kenara alın. Yumurtaların akları ve sarıları ayırın. Aklarıyla şeker iyice çırpın. Sonra tek tek yumurta sarısı ekleyin. Elenmiş olan malzemeler 3 kerede bu karışıma spatula ile söndürmeden içten dışa doğru karıştırarak ekle. Un konduktan sonra yumurtanın sönmemesi çok önemli o yüzden acele etmeden spatula ile daireler çizerek karıştır.

Adım 2: Fırın önceden 180 derecede ısıt. Kalıbın altına yağlı kağıt koy, kenarları yağla ve karışın içerisine dök.
Kalıbı tezgah üzerine bir kaç kez vurarak içindeki kabarcıklar çıkart. Benim fırınımda yaklaşık 50-60 dakikada pişiyor fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra keki kalıptan çıkar tel üzerine al ki terlemeden soğusun.

Adım 3: İç Kremasının Yapılışı: Nişasta un ve yumurtayı tencereye koy. Üzerine sütü koyup iyice karıştır.
Altını yakıp pişirmeye başlaya. İyice koyulaşıp kaynamaya başlayınca vanilyayı ve yağı ekleyip karıştır 2-3
dakika sonra ateşten alıp kenara koy ve ara sıra karıştırarak hem kabuk tutmasını önle hemde soğumasını sağlamış olursun.

Adım 4: Pastanın en üstü için, önce krem şantileri derin bir kap içerisine alıp soğuk sütü yavaş yavaş ekleyerek koyulaştırıp buzdolabına kaldır. Bu karışımın 3 çorba kaşığı kadarı ayır bu ayırdığın krem şanti daha sonra iç krema soğuyunca onun üzerine koyup mikserle karıştır. Yine kalandan 1 yemek kaşığı pandispanya katları için ayır, geri kalanına kakao koy tekrar mikserle karıştır buzdolabına kaldır. Kakao koyduğun kremşanti pastanın en üstü için kullanılacak.

Adım 5: Pastanın yan tarafı için krema kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutup kenara al ve çikolatayı küçük parçalara bölüp içine kat.  Karıştırılarak çikolatanın erimesi sağla. Buzdolabına kaldır.

Adım 6: Pastanın monte edilmesi: 1 su bardağı portakal suyu ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştır bir kenarda beklet. Keki 3 eşit kalınlıkta yanlamasına kes. İlk katı servis tabağına al yumurta fırçası yardımı ile portakal suyuyla ıslat. Aşırı ıslatılırsa kek parçalanır az ıslatılırsa kuru olur bu noktada dikkat etmek gerekiyor.

Adım 7: İçi için hazırladığın kremayı krema torbasına koy ağız kısmını biraz keserek ilk kata ortadan dışa doğru daire şeklinde sık.
Üzerine meyvenin yarısını diz arzuya göre damla çikolata veya draje koyabilirsin. Ve her zaman difriz de kek kırıntısı bulundurmanızı tavsiye ederim bundan meyvelerin üzerine serperseniz meyvelerin suyunun kenarlardan akıp pastanızın görüntüsünü bozmasına engel olmuş olursunuz.

Adım 8: İkinci katın meyvelerin üzerine gelecek kısmına ayırdığın beyaz krem şantiden ince bir tabaka sür bunu meyvelerin üstene gelecek şekilde yerleştir. İkinci kat pandispanyayı da ıslat ve tekrar kremayı birinci katta yaptığın gibi sıkıp,meyvenin kalanını diz. Üçüncü pandispanya ya krem şanti sürmeyvelerin üzerine kapat. Ve tekrar pandispanyayı ıslat. Buzdolabına kaldırı en az 1 saat beklet.

Adım 9: İkinci katın meyvelerin üzerine gelecek kısmına ayırdığımız beyaz krem şantiden ince bir tabaka sürüp bunu meyvelerin üstene gelecek şekilde yerleştirelim. İkinci kat pandispanyayı da ıslatalım ve tekrar krema ve meyvenin kalanını dizelim. Üçüncü pandispanya ya krem şanti sürüp meyvelerin üzerine kapatalım. Ve tekrar pandispanyayı ıslatalım. Buzdolabına kaldırıp en az 1 saat bekletelim.

Adım 10: Buzdolabındaki kakaolu krem şantiyi mikserle karıştır yarısını krema torbasına al tekrar buzdolabına kaldır. Kalanı ince bir tabaka halinde pandispanyanın yanlarına ve üzerine sür. Pastayı buzdolabına kaldır. Kenarları için hazırladığın ganajı buzdolabından al ve mikserle karıştırarak sürülebilecek kıvama gelmesi için yumuşamasını sağla. Eğer sürülmeyecek kadar sert ise biraz krema ekleyebilirsiniz.

Adım 11: Pasta biraz daha buzdolabında dinlendikten sonra önce kenarına ganajı gelişi güzel yüzeye sürüp daha sonra kürdan veya çöp şiş yardımıyla ağaç gövdesi şekli ver. Buzdolabına kaldırdığın krem şantiyi ağacın orta kısmından başlayarak daire şeklinde tamamına sık. Ve servis anına kadar pastayı mutlaka buzdolabında beklet. Her zaman pasta hazırlandıktan sonra bir gün buzdolabında dinlendirilip servis edilirse çok daha lezzetli oluyor.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Kütük Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

Özellikle yılbaşı akşamı sofralarının tatlı lezzeti, Orijinal adı “Buche de Noel” olan Kütük Pasta nasıl yapılır? Sizlerle daha önce paylaştığım Kütük Pasta

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Portakal Soslu Pasta Tarifi

Tadına doyulmaz bir lezzet Portakal soslu pasta tarifi. Pastanın yumuşacık pamuk gibi bir keki var. Aynı zamanda üzerinde nefis kreması ve efsane portakal sosu