İncirli Rulo Bisküvi

Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

İncirli Rulo Bisküvi Tarifi

Nefis bir İncirli Rulo Bisküvi tarifi. Görüntüsü ile olduğu kadar, incirle buluşan bu harika bisküvi tarifini mutlaka denemenizi isterim:) Arzu ederseniz içerisine incir yerine hurma kullanabilirsiniz o da ayrı bir lezzet oluyor.

Sevgiyle kalın…

İncirli Rulo Bisküvi

tarafından | May 20, 2014 | Kurabiye ve Bisküviler | 0 yorum

İncirli Rulo Bisküvi Malzemeleri

  • 200 gr tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 adet büyük yumurta
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 2,5- 3 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

İç Dolgusu İçin;

  • 400 gr incir
  • 1 su bardağı su
  • yarım su bardağı elma suyu
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Adım Adım İncirli Rulo Bisküvi Tarifi

Adım 1: Bisküvinin yapımını iç malzemesini hazırlayarak başlıyoruz. Küçük küçük doğranan incirler su ve elma suyu ile yaklaşık olarak 40 dakika su kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pişirilir.

Adım 2: Devamlı kontrol edin suyunu çekecek ama yanmasın. İncir pişince kenara alıp içine portakal kabuğu rendesini ekleyin (mutlaka rendenin ince tarafıyla rendelenmiş olusun ve portakalın beyaz kısmını almamaya dikkat edin)

Adım 3: Ve incirli iç malzemenin soğumasına yakın içine balı ekleyerek karıştırın.

Adım 4: Hamurun yapımı için şeker ve yağı mikserle iyice karıştırın. Daha sonra içerisine yumurta vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekleyin. En son yavaş yavaş unu ekleyerek elinizle kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun.

Adım 5: Buzdolabı poşetine koyup 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Daha sonra hamuru ikiye bölün ve iki adet yağlı kağıt arasında merdane ile yaklaşık yarım cm açın.

Adım 6: Dikdörtgen bir parça kesin tam ortasına iç malzemenin bir kısmını uzunlamasına yerleştirin ve kenardaki hamurları üzerine kapatarak rulo yapın. İki parmak genişliğinde parçalar keserek katlı kısmı altta kalacak şekilde tepsiye dizin. 180 derece de hafif pembe bir renk alana kadar pişirin.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi

Portakal Marmelatlı Kurabiye Tarifi, hem görüntüsü hem lezzetiyle herkesin çok beğeneceği bir kurabiye tarifi. Hep aynı kurabiye tariflerini yapmaktan

Efi Badem Kurabiyesi Tarifi

Efi Badem Kurabiyesi Tarifi

Gökçeada’nın meşhur Efi Badem Kurabiyesini evinizde hem çok kısa bir sürede, hem çok az maliyetle siz yapabilirsiniz. Efi badem kurabiyesi bildiğiniz

3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi

3 Malzemeli Coco Kurabiye Tarifi

Sadece 3 malzemeli Coco Kurabiye Tarifi. Az malzeme ile çok kısa sürede hazırlayacağınız, Coco kurabiye. Yumurta sarısı kullandığınız tarifler var mı?