Yer Elması Tarifi

Videolu Tarif

Zeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet…

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Akşam Yemeği

Portakallı Yer Elması

Tarif: Sibel Yalçın

Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz?

Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri sevmesem de çoğu benim damak tadıma çok uygun.

İşte onlardan bir tanesi zeytinyağlı portakallı yer elması tarifi. Umuyorum sizlerde beğeneceksiniz.

Sevgiyle kalın…

Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)

Ara 29, 2020 | Zeytinyağlılar | 0 yorum

zeytinyağlı
İçindekiler
  • 500 gram yer elması
  • 12-14 adet arpacık soğan
  • 1 adet büyük boy havuç
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet kesme şeker
  • 1 adet limon suyu (çok büyük olmasın)
  • 1 adet büyük portakal
  • maydanoz, dereotu veya taze soğan
  • tuz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Limonlu bir su hazırlayın. Yer elmalarını kabuklarını çok ince bir şekilde soyun veya bıçakla kazıyın. Soyduklarınızı limon su içine bırakın. Soyduğunuz yer elmaları içinde iri olanları eşit bir şekilde doğrayın.

Adım 2: Arpacık soğanların tepe kısmını kesip alt kısmını kesmeden kabuklarını soyun. Alt kısmını keserseniz pişme esnasında soğan parçalanacaktır. Havucun kabuğunu soyup yer elmasını hangi büyüklükte doğradıysanız ona yakın büyüklükte doğrayın.

Adım 3: Zeytinyağı tencereye alın ısınınca önce soğanları koyup biraz kavurun. Sonra havucu ekleyip süzdüğünüz yer elmasını ekleyip yaklaşık 4-5 dakika ara ara karıştırarak kavurun. Bu esnada içine şekeri ilave edin.

Adım 4: Önceden kaynattığınız suyu tam sebzelerin üzerine gelecek kadar koyun. Sebzelerin üzerini geçmesin. Tuzunu ve limon suyunu ilave edin. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Adım 5: Portakalın kabuğunu soyun. Bıçağın ucuyla mümkün olduğunca beyaz kısımlarını temizleyin. Önce yuvarlak kalın halkalar halinde dilimleyin. Sonra o halkaları da dilimleyin. Çok küçük olmayacak.

Adım 6: Yemeğin pişmesine 2-3 dakika kala portakalı ilave edin. Süre sonunda ocağı kapatın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu veya taze soğan ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Taze ve Kuru Barbunya)

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Taze ve Kuru Barbunya)

Zeytinyağlı Barbunya Videolu TarifTaze ve kuru barbunya nasıl pişirilir?Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ----Öğün Çay Saati Zeytinyağlı Barbunya Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Beni tanıyanlar en çok sevdiğim zeytinyağlı lezzetin Zeytinyağlı Barbunya...

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi

Zeytinyağlı BaklaVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori  ÖğünAkşam Yemeği Zeytinyağlı Bakla Tarifi   Tarif: Sibel YalçınMevsiminde sebze ve meyve tüketimine tüm uzmanlar...

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar (videolu)

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar (videolu)

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Videolu Tarif İki ayrı şifa kaynağı sebzenin buluştuğu tarif... Kaç Kişilik? 5 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 160 Öğün Akşam Yemeği İç Baklalı Enginar Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Mevsimin iki sağlık deposu lezzet bir tarifte...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This