Yer Elması Tarifi
Videolu Tarif
Zeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet…
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
———
Öğün
Akşam Yemeği
Portakallı Yer Elması
Tarif: Sibel Yalçın
Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz?
Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri sevmesem de çoğu benim damak tadıma çok uygun.
İşte onlardan bir tanesi zeytinyağlı portakallı yer elması tarifi. Umuyorum sizlerde beğeneceksiniz.
Sevgiyle kalın…
Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)
- 500 gram yer elması
- 12-14 adet arpacık soğan
- 1 adet büyük boy havuç
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet kesme şeker
- 1 adet limon suyu (çok büyük olmasın)
- 1 adet büyük portakal
- maydanoz, dereotu veya taze soğan
- tuz
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Limonlu bir su hazırlayın. Yer elmalarını kabuklarını çok ince bir şekilde soyun veya bıçakla kazıyın. Soyduklarınızı limon su içine bırakın. Soyduğunuz yer elmaları içinde iri olanları eşit bir şekilde doğrayın.
Adım 2: Arpacık soğanların tepe kısmını kesip alt kısmını kesmeden kabuklarını soyun. Alt kısmını keserseniz pişme esnasında soğan parçalanacaktır. Havucun kabuğunu soyup yer elmasını hangi büyüklükte doğradıysanız ona yakın büyüklükte doğrayın.
Adım 3: Zeytinyağı tencereye alın ısınınca önce soğanları koyup biraz kavurun. Sonra havucu ekleyip süzdüğünüz yer elmasını ekleyip yaklaşık 4-5 dakika ara ara karıştırarak kavurun. Bu esnada içine şekeri ilave edin.
Adım 4: Önceden kaynattığınız suyu tam sebzelerin üzerine gelecek kadar koyun. Sebzelerin üzerini geçmesin. Tuzunu ve limon suyunu ilave edin. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Adım 5: Portakalın kabuğunu soyun. Bıçağın ucuyla mümkün olduğunca beyaz kısımlarını temizleyin. Önce yuvarlak kalın halkalar halinde dilimleyin. Sonra o halkaları da dilimleyin. Çok küçük olmayacak.
Adım 6: Yemeğin pişmesine 2-3 dakika kala portakalı ilave edin. Süre sonunda ocağı kapatın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış maydanoz, dereotu veya taze soğan ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği. Sağlıklı sebzeler eşliğinde portakallı zeytinyağlı kereviz ile bana göre kereviz sevdiren bir lezzet. Özellikle portakal
0 Yorum