İmam Bayıldı Nasıl Yapılır?

Patlıcanla yapılan en lezzetli zeytinyağlı…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

 

Öğün

Akşam Yemeği

İmam Bayıldı Tarifi

Yemeklere ne kadar enteresan isimler veriyoruz değil mi?

İmam bayıldı gibi:) Bu ismi almasıyla ilgili bir kaç rivayet var, ama ben bu sıcaklarda sizi bu hikaye ile bayıltmadan zeytinyağlı imam bayıldı tarifini vereyim istiyorum:)

Ben misafir sofrası için hazırlayacaksam çok küçük patlıcan tercih ediyorum. Nedeni misafir sofralarında çok fazla çeşit olması. Eğer siz orta boy patlıcan ile yapacaksanız bu malzeme ili 3 adet patlıcan doldurabilirsiniz.

Not: İmam bayıldı tarifini isterseniz patlıcanı kızartmadan çiğden yapabilirsiniz. Çiğden yaptığınız zaman pişirme süresi biraz daha uzun sürecektir. Soğan ve sarımsak biraz kavrulduktan sonra patlıcanın ortasını kesip tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatın. Pişmesine yakın domatesi koyup. Biraz bu şekilde pişirip daha sonra sıkı sıkı patlıcanları patlatmadın içlerini doldurun. Tencerede dinlendirip soğuduktan sonra tabağı alın.

Sevgiyle kalın…

Zeytinyağlı İmam Bayıldı İçindekiler

  • 6 adet minik boy patlıcan
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • biraz maydanoz
  • tuz
  • kızartmak ve iç malzemeyi kavurmak için zeytinyağı (iç malzeme için 5 yemek kaşığı)

Adım Adım İmam Bayıldı Tarifi

Adım 1: Patlıcanları alacalı soyup sap kısmını kesmeden yalnızca uzun yaprakları koparıp sap kısmı çok uzunsa kesip tuzlu suda bekletin. Daha sonra iyice kurulayın.

Adım 2: Kızgın zeytinyağında çok rengi dönmeden çevirerek yumuşamasını sağlayın. Fazla yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın. Daha sonra pişireceğiniz tencereye dizin.

Adım 3: Patlıcanların orta kısmına kaşığın ucuyla alt kısmını delmeden ve patlıcanı parçalamadan açın.

Adım 4: 6 çorba kaşığı zeytinyağında yarım ay şeklinde doğradığınız soğanı, sarımsağı ve sivri biberi biraz kavurun.
Bu esnada şekeri ve tuzu ilave edin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesi ekleyin bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın ince ince kıydığınız maydanozu ekleyin.

Adım 5: Malzemeyi patlıcanların içlerine paylaştırın. Patlıcanları parçalamadan içlerini sıkı sıkı doldurun. Eğer isterseniz tüm malzemeyi çiğden kullanarak yalnızca pişirme süresini uzatarak da imam bayıldı yapabilirsiniz.

Adım 6: İç malzemeyi paylaştırdıktan sonra kalan suyu tencereye alın üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.