Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi
Videolu Tarif
ZEYTİNYAĞLI MANTARLI ENGİNAR TARİF VİDEOSU
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken ortaya çıktı.
Mantarla birlikte içine klasik zeytinyağlı enginar tarifinde olduğu gibi patates ve bezelye koymak istemedim. İsterseniz havucu bile kullanmaya bilirsiniz. Ben mantar yeterli gelir mi emin olamadığım için içine biraz havuç ekledim. Ama sırf soğan ve mantar kullanarak yapabilirsiniz.
Sevgiyle kalın ♥︎
Farklı enginarlı tarifleri için yazıların üzerine tıklayın.
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Malzemeleri
- 4 adet büyük çanak enginar
- 200 gram mantar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük portakal suyu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu
- dereotu
- karabiber
- tuz
ZEYTİNYAĞLI MANTARLI ENGİNAR YAPILIŞI
Adım 1: Yayvan bir tencere içine biraz su koyun su kaynamaya başlayınca çanak enginarları içine bırakın. Biraz limon suyu ve tuz ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pişmeye bırakın.
Adım 2: Enginar pişerken başka bir tencereye zeytinyağı koyun. Kuru soğanı yarım ay şeklinde doğradıktan sonra yağın içinde biraz kavurun. Havucun kabuğunu soyduktan sonra uzunlamasına dilimledim. Siz dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Soğan kavrulunca havucu ekleyerek biraz kavurun.
Adım 3: Mantarın kabuklarını soyup dilimleyin. Tencereye alıp yüksek ateşte biraz mantarı kavurun. Portakal suyu, şeker, portakal kabuğu, tuz ve karabiber ekleyin.
Adım 4: Pişen enginarları kevgir kaşıkla sebzelerin üzerine alın. Tencerenin kapağını kapatın orta ile kısık ateş arasında yaklaşık beş dakika kadar tüm malzemeyi birlikte pişirin.
Adım 5: Ocaktan alın ve tamamen soğuyana kadar bekleyin. Soğuyan enginarları bir tencere içine alıp tam ortalarını eşit bir şekilde enginarlara ortasına paylaştırın.
Adım 6: Servisten hemen önce üzerine biraz zeytinyağı gezdirin. İsterseniz üzerine portakal kabuğu rendesi ve dereotu ile süsleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği. Sağlıklı sebzeler eşliğinde portakallı zeytinyağlı kereviz ile bana göre kereviz sevdiren bir lezzet. Özellikle portakal
Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)
Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...
0 Yorum