Zeytinyağlı Bakla
Videolu Tarif
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
Öğün
Akşam Yemeği
Zeytinyağlı Bakla Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Mevsiminde sebze ve meyve tüketimine tüm uzmanlar özellikle değiniyor.
O yüzden sebze ve meyveyi mevsiminde tüketmek çok önemli ve faydalı.
İşte şimdi tam bakla zamanıyken bende sizlerle Zeytinyağlı Bakla tarifini paylaşmak istedim.
Üzerinde bol dereotu, ister sarımsaklı yoğurt ile isterseniz sarımsaksız yoğurt ile servis edeceğiniz bir zeytinyağlı.
Sevgiyle kalın…

İçindekiler
- 1 kg taze bakla
- 1 çay bardağı sızma zeytinyağ
- 1 adet büyük kuru soğan
- 2-3 adet kesme şeker
- 1 tepeleme çorba kaşığı un
- 2-3 diş sarımsak
- tuz
- yarım limon suyu
- dereotu
- yanında servis etmek için sarımsaklı yoğurt
Adım Adım Tarif
Adım 1: Baklaları iyice yıkayıp limonlu su içerisinde biraz bekletin. Sap kısımlarını keserek temiz bir bez üzerine alın. Eğer kılçıklı ise kılçıklarını temizleyin. Bez üzerine alınan baklaları kurulayın.
Adım 2: Zeytinyağı tencereye alın ve yarım ay şeklinde doğranan kuru soğan ve halka halka doğranmış sarımsakları yağa koyup kavurmaya başlayın.
Adım 3: Kuru soğan ve sarımsak kavrulunca unu koyup biraz unu kavurup şekeri ilave edin.
Adım 4: Baklaları tencereye soğanın üzerine dizin. Baklayı büyüklüğüne göre ikiye ve üçe böle bölirsiniz. Tuzu koyup baklaların üzerine gelecek kadar su ve 2 çorba kaşığı kadar limon suyunu koyup tencerenin kapağını kapatın.
Adım 5: Önce harlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bakla pişene kadar bekleyin. Bakla pişince kapağını açarak tencerenin içinde soğumasını bekleyin.
Adım 6: Soğuduktan sonra ince ince kıyılmış dereotunu üzerine serpip yanında sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)
Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Taze ve Kuru Barbunya)
Zeytinyağlı Barbunya Videolu Tarif Taze ve kuru barbunya nasıl pişirilir? Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ---- Öğün Çay Saati Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Beni tanıyanlar en çok sevdiğim zeytinyağlı lezzetin Zeytinyağlı Barbunya...
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar (videolu)
Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar Videolu Tarif İki ayrı şifa kaynağı sebzenin buluştuğu tarif... Kaç Kişilik? 5 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 160 Öğün Akşam Yemeği İç Baklalı Enginar Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Mevsimin iki sağlık deposu lezzet bir tarifte...
0 Yorum