Zeytinyağlı Pırasa
(Videolu Tarif)
Kışın en lezzetli zeytinyağlı lezzeti…
Kaç Kişilik?
6
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Zeytinyağlı Pırasa Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Kışın en lezzetli zeytinyağlısı, bana göre zeytinyağlı pırasa.
Pırasa ile yapılan hiçbir lezzeti çocukken severek yemezdim. Galiba tüm çocuklar böyle 😉 ama şimdi en sevdiğim sebzelerden bir tanesi.
Özellikle zeytinyağlı pırasayı üzerine bol limon sıkarak yemeyi çok severim. Zeytinyağlı pırasa tarifini bir çok insan bilir ama yeni yeni mutfağa girenler için tarifini paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın…
Zeytinyağlı Pırasa

- 1 kg pırasa
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı pirinç
- yarım su bardağı sızma zeytinyağı
- tuz
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Pırasanın en dış kabuğunu aldıktan sonra halka halka eşit uzunlukta doğrayıp yıkayın. İsterseniz kesme işlemini düz yapmak yerine verev şekilde dilimleyebilirsiniz.
Adım 2: Havucun dış kabuğunu soyduktan sonra onu da kalınlığına göre ikiye bölüp veya kalın değilse hiç bölmeden halka halka doğrayın.
Adım 3: Soğanın kabuğunu soyup ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde dilimleyin.
Adım 4: Yağı tencereye alıp biraz ısıttıktan sonra soğanı ve havucu içine koyup kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra toz şeker ve tuzu ilave edin.
Adım 5: Pırasayı ekleyin. Birazda pırasa ile kavurup 1 su bardağı koyup kaynamaya başladıktan sonra yıkadığınız pirinci ekleyip ocağı kısıp kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Adım 6: Pırasa pişince ocaktan alın, tencerenin kapağını açarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp limon dilimleri ile birlikte servis edin.
Afiyet olsun…
Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)
Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Taze ve Kuru Barbunya)
Zeytinyağlı Barbunya Videolu Tarif Taze ve kuru barbunya nasıl pişirilir? Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ---- Öğün Çay Saati Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Beni tanıyanlar en çok sevdiğim zeytinyağlı lezzetin Zeytinyağlı Barbunya...
Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifi
Zeytinyağlı BaklaVideolu Tarif Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif... Kaç Kişilik?6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ÖğünAkşam Yemeği Zeytinyağlı Bakla Tarifi Tarif: Sibel YalçınMevsiminde sebze ve meyve tüketimine tüm uzmanlar...
0 Yorum