Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar
Videolu Tarif
Kaç Kişilik?
5
Hazırlama Süresi
60 dakika
Kalori
160
Öğün
Akşam Yemeği
İç Baklalı Enginar Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Mevsimin iki sağlık deposu sebzesinin buluşması ile ortaya çıkan nefis bir lezzet, Zeytinyağlı baklalı enganar tarifi.
Zeytinyağlı iç baklalı enginar nasıl yapılır? diyorsanız, hem yazılı olarak hem de videosunu bulabileceğiniz tarifi incelemenizi tavsiye ederim.
Tarif yapım aşamasına ekledim ama burada da yazmak istedim. Baklanın kabuğu tencereye eklemeden önce soyun veya ayrı bir tencerede baklayı biraz haşladıktan sonra kabuğunu soyup enginarın bulunduğu tencereye ilave edin.
Sevgiyle kalın…

- 1 çay bardağı sızma zeytinyağ
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 5 adet enginar
- 400 gr iç bakla
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- dereotu
- 1 adet limon
- 2 çorba kaşığı un
TARİF VİDEOSU
Adım Adım Tarif
Adım 1: Zeytinyağı tencereye alın. Yağ ısındıktan sonra yarım ay şeklinde dilimlediğiniz kuru soğanı koyup karamelize olana kadar kavurun.
Adım 2: Soğan kavrulunca unu ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun ve kesme şekeri ilave edin.
Adım 3: Enginar çanaklarını iç kısmı aşağıda kalacak şekilde tencereye koyup, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ilave edin.
Adım 4: Tuz ve yarım limon dilimini de tencereye koyduktan sonra su kaynamaya başlayıncaya kadar bekleyin.
Adım 5: Su kaynamaya başlayınca baklaları içine koyun (baklaların kabuklarını bıçak ucu ile soyun veya ayrı bir tencere içinde baklayı biraz pişirdikten sonra kabuklarını soyup tencereye alın) iki sebzede pişene kadar orta ateşte pişir.
Adım 6: Suyunu ara sıra kontrol edin eğer suyunu çekmiş ama sebzeler pişmemişse sıcak su ilave edebilirsin. Eğer enginar pişmiş ve bakla pişmemiş ise enginarları tencereden alıp bakla pişene kadar pişirme işlemine devam edebilirsin. Sebzeler pişince servis tabağına alıp enginarın içini bakla ile doldurun ve üzerine dereotu serperek servis edin. Afiyet olsun…
Besin Değerleri (1 Kişi)

Bu Tarifi Yapanlar
Benzer Tarifler
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Tarifi (Videolu Tarif) Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiZeytinyağlı Enginar Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için...
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Videolu Tarif)Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 6-8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiZeytinyağlı Portakallı Tarifi Tarif: Sibel Yalçın Sağlıklı sebzeler eşliğinde portakallı...
Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)
Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...
0 Yorum