Zeytinyağlı Enginar Tarifi

(Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

4

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarifdir. Benim için aynı zamanda enginar pişirmenin de en sağlıklı yoludur. Günün her saati yiyebileceğiniz, tamamen sağlıklı Zeytinyağlı Enginar Yapılışı arayanlar mutlaka tarifi not edin.

Zeytinyağlı Enginar pişirmenin püf noktasını sorarsanız; sebzeleri biraz yağda kavurarak pişirince çok daha lezzetli olduğu düşüncesindeyim.

Eğer vaktiniz yoksa zeytinyağlı enginar pişirirken hazır garnitür kullanabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken garnitür erimesin diye enginarın pişmesine yakın tencereye garnitürü alarak pişirmektir.

Aşağıdaki sizler için enginar ile pişirebileceğiniz lezzetler ekledim. Tarif isimlerine tıklayarak bir birinden lezzetli enginar tariflerine ulaşabilirsiniz.

İç Baklalı Enginar Tarifi

Köfteli Enginar Yemeği Tarifi

Etli Enginar Yemeği Tarifi

Enginar Dolması Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Haz 6, 2022 | Zeytinyağlılar

enginar, zeytinyağlı enginar, enginar tarifi

Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri

  • 4 adet enginar
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 adet küçük patates
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye (dondurulmuş, taze veya konserve kullanabilirsiniz)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 silme tatlı kaşığı un
  • üzeri için dereotu

Tarifte kullanılan çay bardağı 125 ml.

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİF VİDEOSU

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YAPILIŞI

Adım 1: Enginarı kullanacağım zaman limonlu su içinden çıkarıp iyice enginarı yıkadım. İç kısmı alta gelecek şekilde tencereye dizdim.

Adım 2: Un, şeker ve limon suyu üzerine biraz su koyup hiç topak kalmayana kadar karıştırdım. Toplam bir su bardağı su ekledim. 

Adım 3: Önce bu karışımı engninar üzerine koydum. Ayrıca tekrar enginarın üzerini geçecek kadar su ekledim. Tencerenin kapağını kapatıp  su kaynamaya başlayınca tuz ekleyip orta ateşte pişiriyorum.

Adım 4: Soğan, patates, havuç hepsinin kabuklarını soydum. Önce soğanı küçük küpler halinde doğradım. Daha sonra patates ve havuç eşit büyüklükte küp küp doğradım.

Adım 5: Tencere içine zeytinyağı koyup ısınmasını bekledim. Önce soğanı koyup soğan karamelize olunca, havucu ekleyip biraz kavurdum. Sonra patates ile birlikte biraz daha kavurup, en son bezelyeyi ekleyip bir iki dakika sonra ocaktan aldım.

Adım 6: Enginarları çukur kısmı üstte olacak şekilde sebzeleri biraz içine, biraz kenarlarına koydum. Yine tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte enginar pişene kadar bekledim.

Adım 7: Enginar pişince ocaktan alıp tencere içinde tamamen soğuttum. İyice soğuyan zeytinyağlı enginarı servis tabağına adım. Tencere içindeki iç malzemeyi enginarların ortaların paylaştırdım. Servisten hemen önce ince ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis ettim.
Afiyet olsun.

0 Yorum

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği (Videolu Tarif)Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi...Kaç Kişilik? 6-8Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiZeytinyağlı Portakallı Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sağlıklı sebzeler eşliğinde portakallı...

Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)

Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)

Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması  Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Taze ve Kuru Barbunya)

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi (Taze ve Kuru Barbunya)

Zeytinyağlı Barbunya Videolu TarifTaze ve kuru barbunya nasıl pişirilir?Kaç Kişilik? 14 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ----Öğün Çay Saati Zeytinyağlı Barbunya Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Beni tanıyanlar en çok sevdiğim zeytinyağlı lezzetin Zeytinyağlı Barbunya...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This