Zeytinyağlı Enginar Tarifi
(Videolu Tarif)
Kaç Kişilik?
4
Hazırlama Süresi
40 dakika
Kalori
———
Öğün
Yemek Saati
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu. Günün her saati yiyebileceğiniz, tamamen sağlıklı Zeytinyağlı Enginar tarifi arayanlar mutlaka tarifi not edin.
Zeytinyağlı Enginar pişirmenin püf noktasını sorarsanız; sebzeleri biraz yağda kavurarak pişirince çok daha lezzetli olduğu düşünüyorum.
Eğer vaktiniz yoksa zeytinyağlı enginar pişirirken hazır garnitür kullanabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken, garnitür erimesin diye enginarın pişince tencereye garnitürü alarak pişirmek.
Aşağıdaki sizler için enginar ile pişirebileceğiniz lezzetler ekledim. Tarif isimlerine tıklayarak çok lezzetli enginar tariflerine ulaşabilirsiniz.
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri
- 4 adet enginar
- 1 adet küçük kuru soğan
- 1 adet küçük patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı bezelye (dondurulmuş, taze veya konserve kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 silme tatlı kaşığı un
- üzeri için dereotu
Tarifte kullanılan çay bardağı 125 ml.
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR TARİF VİDEOSU
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR YAPILIŞI
Adım 1: Aldığınız enginarı hemen kullanmayacaksanız, yeni bir limonlu su hazırlayıp onun içine koyun. Kapaklı bir kutu içinde buzdolabında bekletin. Enginarı kullanacağım zaman limonlu suyun içinden çıkarıp iyice enginarı yıkadım. İç kısmı alta gelecek şekilde tencereye dizdim.
Adım 2: Un, şeker ve limon suyu üzerine biraz su koyup hiç topak kalmayana kadar karıştırdım. Toplam bir su bardağı su ekledim.
Adım 3: Önce bu karışımı engninar üzerine koydum. Ayrıca tekrar enginarın üzerini geçecek kadar su ekledim. Tencerenin kapağını kapatıp su kaynamaya başlayınca tuz ekleyip orta ateşte pişiriyorum.
Adım 4: Soğan, patates, havuç hepsinin kabuklarını soydum. Önce soğanı küçük küpler halinde doğradım. Daha sonra patates ve havuç eşit büyüklükte küp küp doğradım.
Adım 5: Tencere içine zeytinyağı koyup ısınmasını bekledim. Önce soğanı koyup soğan karamelize olunca, havucu ekleyip biraz kavurdum. Sonra patates ile birlikte biraz daha kavurup, en son bezelyeyi ekleyip bir iki dakika sonra ocaktan aldım.
Adım 6: Enginarları çukur kısmı üstte olacak şekilde sebzeleri biraz içine, biraz kenarlarına koydum. Yine tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte enginar pişene kadar bekledim.
Adım 7: Enginar pişince ocaktan alıp tencere içinde tamamen soğuttum. İyice soğuyan zeytinyağlı enginarı servis tabağına adım. Tencere içindeki iç malzemeyi enginarların ortaların paylaştırdım. Servisten hemen önce ince ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis ettim.
Afiyet olsun.
Benzer Tarifler
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi
Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği. Sağlıklı sebzeler eşliğinde portakallı zeytinyağlı kereviz ile bana göre kereviz sevdiren bir lezzet. Özellikle portakal
Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)
Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...
0 Yorum