Yumurtalı Ekmek Kızartması
Videolu Tarif
Yapılışı çok keyifli görüntüsü ve lezzeti muhteşem bir tarif…
Kaç Kişilik?
4-6
Hazırlama Süresi
30 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Ekmek Kızartması Tarifi
Tarif: Sibel Yalçın
Ev halkı her gün taze ekmek yemek istediği için bende ertesi güne ekmek kalırsa bu ekmeği buzdolabına veya difrize kaldırıp hafta sonu kahvaltısı için yumurtalı ekmek yapıyorum nefis bir lezzet ortaya çıkıyor.
Baharat kullanmıyorum bu şekilde hem peynir, zeytin hemde reçelle tüketebiliyorsunuz.
Sevgiyle kalın…
İçindekiler
- Bayat ekmek
- 3 adet yumurta
- yarım çay bardağı süt
- 1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
Adım Adım Tarif
Adım 1: Bayat ekmekleri bir parmak kalınlığında dilimleyin.
Adım 2: Yumurta ve sütü derin bir tabağa alıp çatalla çırpın.
Adım 3: Tava içerisine bir parmak kalınlığında kızartma yağını koyup orta ateşte yağı kızdırın.
Adım 4: Ekmekleri arkalı önlü yumurtaya bulayıp yağdı kızartmaya başlayın.
Adım 5: Ekmeklerin iki yüzünü de kızartıp havlu kağıt serdiğiniz tepsiye dizip fazla yağını alın.
Adım 6: Bütün ekmekleri bu şekilde kızartın eğer yumurta ve süt biterse tekrar ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak servis edin…
1 Yorum
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi
Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile
Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi
Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım
Tavada Ekmek Tarifi
Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.
Çok güzel bi tarif olmuş hemen denemek istiyorum