Evde Pide Tarifi

Videolu Tarif

Fırından alınmış gibi lezzetli fırın pidesi tarifi…

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

70 dakika

Kalori

 

Öğün

Yemek Saati

Gerçek Pide Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Ramazan geldiği zaman ilk akla gelen pide, hurma ve güllaçtır benim için.

Evde yapılan her lezzet tabi keyifli ama pide kuyruğuna girip iftara sayılı dakikalar kala pide almak bambaşka bir keyiftir.

Pide kuyruğuna giremediğimiz şu günlerde bende fırından aldığımız lezzette nasıl pide yaparım diye araştırıp hem yaptım hemde sizler için videosunu çektim sizde afiyetle yapıp yiyin diye.

Fırından aldığınız fırıncıların deyimi ile şifa soslu ve yumurtalı pide nasıl yapılır videoda ayrıntılı olarak bulacaksınız.

Sevgiyle kalın…

Gerçek Pide Tarifi

May 12, 2020 | Tuzlular | 0 yorum

İçindekiler

2 adet pide için

  • 500 gr un (250 ml su bardağı ile 3 su bardağı + 1 çay bardağı )
  • 375 ml soğuk su (buz gibi olmayacak soğuk olması yeterli)
  • 10 gr yaş maya
  • 1 dolu tatlı kaşığı tuz

Şifa sosu için;

  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • yarım çay bardağı oda sıcaklığında su
  • yarım çay bardağı sıcak su

Yumurtalı pide üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı susam ve çörek otu

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kase içerisine unu alıp ortasını açtıktan sonra suyu koyup önce tahta bir kaşık ve sağlam bir spatula ile malzemeleri karıştırıp daha sonra tezgaha alın.

Adım 2: Ele çok yapışan bir hamur o yüzden endişe etmeyin ve videoda görüldüğü gibi hamuru iyice vurarak ve katlayarak yoğurun. 10-15 dakika sonra tuzunu koyup bir kaç dakika aynı şekilde yoğurup en son olarak mayayı ilave edip maya tamamen hamur ile birleşince hamurun dinleneceği kaseye biraz un serpip hamuru içine alın üzerine biraz un serpin üzerine kapatarak bir sofra bezine sardıktan sonra bir saat mayalanması için bekletin.

Adım 3: Hamur dinlenirken şifa sosunu hazırlayın. Unu kaseye alın üzerine önce oda sıcaklığındaki suyu alıp iyice karıştırın sonra sıcak suyu ekleyip karıştırdıktan sonra kenara alın.

Adım 4: Hamur mayalanınca tezgaha un serpin ve hamuru üzerine alın. Ara ara elinizi una batırarak hamuru maya kokusu çıkması için yoğurun ve daha sonra ikiye bölün.

Adım 5: Bezeleri yine elinizi hafif una batırarak yuvarlayıp üzerine streç filim kapatın ve 30 dakika dinlendirin. 30 dakika sonunda birinci pide için tepsiye kepek serpin yoksa un serpe bilirsiniz. Birinci hamuru ortasına koyup elinizi şifa sosuna batıra batıra hamuru açın en son tırnaklarınızla pideye şeklini verin (vidoda ayrıntılı olarak göreceksiniz) Susma ve çörek otu serpin ve önceden ısıttığınız 230 derecelik fırında ister iyice kızarana kadar pişirin.

Adım 6: Birinci pidenin çıkmasına yakın ikinci pideyi hazırlamaya başlayın. Aynı şekilde tepsiye yulaf serpin hamuru üzerine alın bu sefer hamuru biraz elinizle açtıktan sonra yumurta sarısını koyup hem yumurta sarısını yayın hemde bastırarak hamuru açın. Tırnaklarınızla pide şeklini verin susam ve çörek otu serptikten sonra yumurtalı olanı 200 derecede iyice kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun

TARİF VİDEOSU

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.