Peynirli Susamlı Çörek

(Videolu Tarif)

 

 

Kaç Kişilik?

8

Hazırlama Süresi

90 dakika

Kalori

 

Öğün

Çay Saati

Peynirli Susamlı Çörek Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Çay saatleriniz hele helede şu günlerde sahur sofraları için harika bir lezzet. Peynirli Susamlı Çörek tarifi. Gerçekten yaparken çok eğlendiğim bir çörek tarifi. Bu tarif kadar sevdiğim bir başkası ise haşhaşlı çörek tarifi.

Ben eğer bu tarifi çay saati için yapıyorsam mutlaka yanına 2-3 çeşit salata yapıyorum.

Çörekle salataların yenmesi harika oluyor tavsiye ederim.

Ayrıca siz fotoğrafta bıçak olmasına bakmayın:) bu çöreğin özelliği elle bölünerek servis edilmesidir.

Sevgiyle kalın…

Peynirli Susamlı Çörek Tarifi

Tem 27, 2012 | Tuzlular | 0 yorum

Peynirli Susamlı Çörek Malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 şişe soda
  • 1 paket yaş maya
  • 200 ml ılık su veya süt 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr tereyağı veya margarin oda sıcaklığın çok iyi yumuşamış olacak (ara katlara sürmek için)
  • aldığı kadar un (yaklışık 6 su bardağı)
  • istedediğiniz çeşitlilikte yarım kilo peynir
  • bol susam

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Peynirli Susamlı Çörek Yapılışı

Adım 1: Ilık süt içine toz şekeri koyup karıştırın daha sonra yaş mayayı ekleyip karıştırdıktan sonra maya aktive olsun diye 5-10 dakika bekleyin.

Adım 2: Maya aktive olunca hamuru yoğuracağınız kaseye alın. Üç yumurtanın bir sarısını üzerine sürmek için ayırın. Soda ve yumurtayı kaseye alıp karıştırın. Unun bir kısmını koyarak karıştırın.

Adım 3: Tuzu ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini kapatıp bir battaniyeye sararak iki kat hacim alana kadar bekletin.

Adım 4: Hamur hazır olunca tekrar yoğurup üç eşit parçaya bölün. Birinci hamuru altına ve üstüne un serperek merdane yardımıyla açabildiğiz kadar hamuru yırtmadan açın. Çok iyi yumuşamış olan yağı üç eşit parçaya bölün birincisini açtığınız hamurun her tarafına eşit bir şekilde elinizle sürün.

Adım 5:  İkince bezeyi tezgahın diğer tarafında yine birinci hamur gibi açın. İkinci hamuru birinci hamur üzerine yerleştirip birinci hamurdaki gibi üzerine yağı sürüp peyniri üzerine eşit bir şekilde serpiştirin. (Peyniri ister rendeleyin isterseniz elinizle ufalayın) Son kalan hamuruda açıp üzerine yerleştirin ve kalan yağı sürün.

Adım 6: Hazırlanan hamurun bir kenarından başlayarak çok sıkı olmayan bir rulo halinde sarın. Hazır olan ruloyu biraz uzatarak bükün. Hamurun kopmamasına dikkat edin.

Adım 7: Tepsiyi yağlayın hamuru gül böreği yapar gibi kendi etrafında sararak  biraz aralık bırakarak tepsiye yerleştirin. Elinizle hamur üzerine bastırarak yayın. Yumurta sarısı içine bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup karıştırın. Hamur üzerine yumurta fırçasıyla iyice sürüp bol susam serpin. Tepside üzerini kapatarak en az 30 dakika mayalandırın.

Adım 8: Fırını 200 derecede ısıtın tepsiyi fırını birinci katına koyup çok iyi kızarana kadar pişirin. Hamur iyice kabaracağı için yüzey kızarsada içi pişmeye bilir o yüzden çöp şiş batırarak içini hamur olup olmadığını ve bir spatula ile altının kızardığını mutlaka kontrol ettikten sonra fırından çıkarın. Bu çörek bıçakla kesilmiyor servis ederken elinizle bölerek sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Zeytinli Sarımsaklı Ekmek Tarifi

Daha önce sizlerle YouTube kanalımda Sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmıştım. Bu sefer Zeytinli sarımsaklı ekmek tarifi paylaşmak istedim. Yediğim an pizzadan bile

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi

Zeytinli Poğaça Tarifi. Kıymalı, peynirli, patatesleri poğaçalara alternatif olarak zeytinli rulo poğaça tarifi paylaşmak istedim. Ben zaman zaman aldığım

Tavada Ekmek Tarifi

Tavada Ekmek Tarifi

Ekmek kültürümüzde büyük öneme sahip. Kutsal sayılan bu yiyecek farklı biçimlerde yapılıyor. Tuzlular arasında tavada ekmek gerçekten farklı bir yere sahip.