Yaz Helvası Tarifi

(Videolu Tarif)

Bol cevizli yaz helvası tarifi…

Kaç Kişilik?

6

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Çay Saati

Yaz Helvası Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Yaz helvası bol cevizli diğer helvalardan daha farklı dokusu ile benim lezzet olarak daha çok sevdiğim bir helva.

Yaz helvası tarifini yapana kadar evde yaz helvası yapımının bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum.

Evde katkı maddesiz kendi yaptığınız yaz helvası yemenin keyfi bir başka.

Yaptıktan 24 saat sonra yiyebilirsiniz ama dolapta bekledikçe tam marketten aldığınız sertliğe ulaşıyor yaz helvası.

You tube kanalımda videosunu izleyebilir ve destek olmak için abone olup yanındaki zili tıklayabilirsiniz.

Sevgiyle kalın…

Yaz Helvası Tarifi

Eki 12, 2020 | Tatlılar | 0 yorum

yaz helvası
İçindekiler
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı su
  • yarım su bardağı iri iri kıyılmış ceviz
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Tahin ve kakaoyu bir kase içinde içinde hiç topak kalmayacak şekilde karıştırın.

Adım 2: Şekeri bir tencere içine alıp suyu ekleyin. İyice karıştırıp ocağa alın önce orta ateşte kaynamaya başladıktan sonar ocağın en küçük gözünde, kısık ateşte pişirmeye başlayın.

Adım 3: Yaklaşık 10 dakika sonra hafif şerbetin koyulaşmaya başladığını anlayacaksınız. O zaman ocaktan alıp sıcak sıcak tahine katın ve cevizi ekleyip bir dakika kadar karıştırın. Şerbetin kıvamı çok önemli eğer biraz koyulaşmazsa sertleşmiyor veya şerbet çok koyulaşırsa bu sefer fazla sert oluyor o yüzden ocağın başından ayrılmadan şerbeti pişirin.

Adım 4: Küçük dikdörtgen bir kalıp içini sıvı yağ ile çok fazla olmamak kaydıyla yağlayın ve en altına dip kısmına göre kestiğiniz yağlı kağıdı koyun.

Adım 5: Karışımı içine boşaltıp üzerini düzleştirin. Kalıbı içindeki hava kabarcıkları çıksın diye bir kaç kez tezgaha vurun. Oda sıcaklığında iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.

Adım 6: 24 saat sonra dolaptan çıkarın. Bıçakla kenarından geçip kalıptan oynamasını sağlayın ve bir tabağa ters çevirin. Ters çevirdikten sonra üzerini yarım ceviz dizebilirsiniz. Ben kare kare keserek servis ettim. Dolapta bekledikçe kıvamı daha sertleşiyor. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık Helvası (Saray Helvası)

Kaşık (Saray) Helvası (Videolu Tarif)Berat kandilinizi kutluyor ve sizlerle yöresel bir lezzet kaşık helvası tarifini paylaşmak istiyorum...Kaç Kişilik? 14Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Çay SaatiKaşık Helvası Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Ramazan ayının...

Orjinal Beze Tarifi

Orjinal Beze Tarifi

Orijinal Beze Tarifi (Videolu Tarif)Yumurta aklarını değerlendirmenin en tatlı hali...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 120 dakikaKalori ———Öğün Çay Saati Beze Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yumurta sarısı ile yapılan tariflerden sonra kalan yumurta aklarını...

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi

Portakal Kabuğu Şekerlemesi (Videolu Tarif) Kahvenizin yanına çok yakışacak bir lezzet... Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ——— Öğün Çay Saati Portakal Kabuğu Şekerlemesi  Tarif: Sibel Yalçın Daha önce sizlerle portakal kabuğu reçeli tarifini...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This