Portakallı Zeytinyağlı

Kereviz Yemeği

(Videolu Tarif)

Mercimek ve havuçla buluşan nefis makarna tarifi…

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Tarif: Sibel Yalçın

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği. Sağlıklı sebzeler eşliğinde portakallı zeytinyağlı kereviz ile bana göre kereviz sevdiren bir lezzet.

Özellikle portakal suyunun verdiği aromayla kereviz yediğinizi hiç anlamadığınız nefis zeytinyağlı yemek tarifi.

Tüm zeytinyağlı tariflerim için buraya tıklayın.

Herkese afiyet olsun ♥︎

Sevgiyle kalın.

Portakallı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tarifi

Oca 21, 2022 | Zeytinyağlılar | 0 yorum

kerevizli tarifler

TARİF VİDEOSU

İçindekiler
  • 800 gr kereviz
  • 500 gr patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • karabiber
  • tuz
  • ayrıca suyun içine koymak için 1 yemek kaşığı un ve limon suyu

Tarifte kullanılan su bardağı 250 ml.

Tarifte kullanılan çay bardağı 80 ml.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Bir kase için iki litre kadar su, un ve limon suyu koyup karıştırın. Kerevizin kabuğunu soyun. Kerevizin büyüklüğüne göre ister küp küp isterseniz elma dilimi şeklinde dilimleyin suyun içine bırakın.

Adım 2: Soğanın kabuğunu soyup yemeklik küp küp doğradıktan sonra tencereye zeytinyağı koyup ısıtın. Isınan yağ içinde soğanı biraz kavurun. Soğan kavrulurken havucun kabuklarını soyup dilimleyin. Kavrulan soğana ekleyerek havucu biraz kavurun. Tencereye şekeri koyun.

Adım 3: Patateslerin kabuklarını soyup kereviz büyüklüğünde dilimleyin. Havuçta biraz kavrulunca içine bir yemek kaşığı un ekleyip bir dakika kavurduktan sonra patates ve kerevizi ekleyin. Un tencere dibine yapışacağı için dipten karıştırın ve sebzeleri koyduktan sonra çok fazla bekletmeden içine portakal suyu, su ve tuz ekleyin.

Adım 4: İsterseniz sebzelerin üzerine değecek şekilde yağlı kağıt koyabilirsiniz. Su kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte on dakika daha sonra kısık ateşte pişirin. Sebzelerin pişip pişmediğini bir bıçak veya çatal ile kontrol edebelirsiniz.

Adım 5: Sebzeler piştikten sonra tencereyi ocaktan alıp tencere içinde soğutun. Soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.

Adım 6: Ben üzerine ince ince kıydığım kereviz yapraklarını serperek servis ediyorum. İsterseniz maydanoz veya dereotu ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer Tarifler

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Mantarlı Enginar Tarifi, mantar ve enginar sevenler için güzel bir lezzet ikilisi oldu. Bu nefis lezzet evde kalan mantarı ne yapayım diye düşünürken

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi, enginar denilince ilk aklıma gelen tarif. Aynı zamanda benim için enginar pişirmenin de en sağlıklı yolu.

Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)

Zeytinyağlı Yer Elması (portakallı)

Yer Elması Tarifi Videolu TarifZeytinyağlı lezzetleri sevenler için harika bir lezzet...Kaç Kişilik? 4Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam YemeğiPortakallı Yer Elması  Tarif: Sibel Yalçın Zeytinyağlı lezzetleri sever misiniz? Ben tüm zeytinyağlı lezzetleri...