Piliçli Kaneloni Tarifi

İlk defa denediğim ama ev halkından tam not alan bir yemek tarif.

Kaç Kişilik?

6-8

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Piliçli Kaneloni Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İlk defa denediğim ama ev halkından tam not alan bir yemek tarif. Piliçli Kaneloni Tarifi sizlerle.

Lezzet olarak biraz lazanyayı andırıyor ama lazanyadan daha hafif oluyor. Hamuru kendiniz açsanız da yapımı hiç zor değil yanında güzel bir salata ile kafi gelecek bir yemek tarifi. Denemenizi tavsiye ederim.

Sevgiyle kalın…

Piliçli Kaneloni Tarifi

Oca 31, 2011 | Pilav ve Makarnalar, Yemekler | 0 yorum

Piliçli Kaneloni Malzemeleri

Hamuru için:

  • 2,5 su bardağı un ( bazı unlarda daha az veya daha çok konabiliyor mantı hamuru sertliğinde olacak)
  • yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

İç malzemesi:

  • 2 adet haşlanmış ve doğranmış but
  • 200 gr mantar
  • karabiber
  • tuz
  • köri
  • biraz sıvı yağ

Beşemal sos malzemesi:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr tereyağ
  • tuz
  • en üstüne koymak için kaşar rendesi yaklaşık yarım su bardağı kadar

Adım Adım Piliçli Kaneloni Malzemeleri

Adım 1:Hamuru için gerekli malzemeleri bir kap içerisi koyup yoğurduktan sonra 20 dakika bozdolabında dinlendirin. Hamur dinlenirken biz iç malzemesini hazırlayın.

Adım 2: Mantarların kabuklarını soyun veya bir havlu kağıt ile silin. Kızgın teflon tavada yağda sotelin. Haşlayıp doğradığınız tavuk etlerini de ekleyip biraz kavurduktan sonra baharatlarını ekleyin ve ocaktan alın.

Adım 3: Dolaptan çıkardığınız hamuru mümkün olduğunca dikdörtgen şekilde biraz un yardımıyla ve mantı hamuru kalınlığında açın. Kalınlığına dikkat edelim mantı hamurundan daha kalın açarsanız piştikten sonra sertleşecektir. Hamurumuzu açtıktan sonra yaklaşık olarak 10 cm 15 cm gibi dikdörtgenler kesin.

Adım 4: Kaynamış tuzlu suya hamurları 3-4 adet atıp 5 dakika haşlayın. Haşlanan hamurları soğuk suyun içerisine atıp kevgir yardımıyla çıkarıp bir bez üzerine hamurları dizin. Ütlerine de havlu kağıtla tampon yaparak nemini alın. Bu şekilde sulunu alırsanız sarması kolay oluyor.

Adım 5: Hamurun içine daha önceden hazırladığınız iç malzemeden koyup rulo şeklinde sarıp yağladığınız kare borcama dizin. Beşemal sos için, yağı eritip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Yavaş yavaş sütünü ekleyip muhallebi kıvamına gelince tuzunu ekleyip ocaktan alın.

Adım 6: Beşemal sosu hamurların üzerine döktükten sonra üzerine kaşar rendesini de ekleyip fırının üst kısmına yakın rafa koyup üzerinin kızarmasını sağlayın. Sıcak servis yapılması gerekiyor. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)

Şıhıl Mahşi Tarifi (Videolu Tarif)     Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori ——— Öğün Yemek Saati Şıhıl Mahşi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Şıhıl Mahşi Tarifi dolmaların şahı ünvanını sonuna kadar hak eden yemek tarifi.  Mahşi arapçada dolma demek....

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması (videolu tarif)

Kara Lahana Sarması Tarifi (Videolu Tarif)Kaç Kişilik? 4-6Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiKara Lahana Sarması Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Sarma bizim evin en çok sevilen yemeklerinden bir tanesi. Yaprak, lahana, pazı veya karalahana sarması denince...

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Nasıl Yapılır?

Pırasa Köftesi Tarifi (Videolu Tarif)   Kaç Kişilik? 3-4Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiPırasa Köftesi Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Köfte sevenler için çok lezzetli olduğunu düşündüğüm Pırasa Köftesi tarifi paylaşmak istedim. Özellikle...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This