Orijinal Lazanya (Videolu Tarif)
Tek başına mükemmel bir akşam yemeği…
Kaç Kişilik?
8-10
Hazırlama Süresi
180 dakika
Kalori
Öğün
Çay Saati
Orijinal Lazanya Tarifi
Orijinal Lazanya Tarifi kat kat lezzetli enfes bir öğün. Bolonez sos, Beşamel sos ve lazanya yaprakları ile buluşan herkesin keyifle yiyeceği bir yemek tarifi. Vermiş olduğum ölçü 20 yaprak lazanya içindir arzu ederseniz ölçüleri yarıya indirerek 4-6 kişilik bir ölçü elde edebilirsiniz.
Sevgiyle kalın…
Lazanya İçindekiler
- 20 yaprak lazanya
- 1 kg kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet orta boy havuç
- 1 dal kereviz sapı
- 3 adet defne yaprağı
- 1 kg domates
- 2 su bardağı su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gr tereyağı
- 2 çay bardağı un
- 1,800 gr süt
- 1 çay kaşığı muskat rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200-250 gr kaşar peynir rendesi
- ince kıyılmış maydanoz
Adım Adım Lazanya Tarifi
Adım 1: 4 yemek kaşığı zeytinyağı tencere alıp küp küp doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soğan şeffaf bir renk alana kadar kavurun.
Adım 2: Havucu ve kereviz sapını da küçük küpler halinde doğrayıp soğan şeffaflaşınca içine ekleyip kavurmaya devam edin.
Adım 3: Kavurma işlemi bitince kıymayı ilave edin. Kıymanın çok işi kavrulması gerekiyor o yüzden acele etmeden orta ateşte kıymayı iyice kavurun.
Adım 4: Sos pişerken beşamel sos için tereyağ tencereye alın eriyince içine unu ilave edip unun kokusu çıkana kadar kavurun. Un kavrulunca oda sıcaklığındaki sütü yavaş yavaş devamlı karıştırarak ilave edin. Koyulaştıktan sonra muskat rendesi ve tuzu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Adım 5: Bolenez sos pişince içindeki defne yapraklarını çıkarın. Kaşar peyniri rendeleyin.
Adım 6: Bu ölçü 8 kişiliktir isterseniz yarıya indirerek 4 kişilik yapabilirsiniz. Fırın tepsisinin an altına biraz beşamel sos koyup bir sıra 4 adet lazanya yaprağı yerleştirin.
Adım 7: Bir kat beşamel sos, bir kat bolonez sos, kaşar peynir rendesi ve lazanya yaprağı olarak 20 adet lazanya yaprağı bitene kadar bu işlemi yapın.
Adım 8: Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca mutlaka 15-20 dakika dinlendirdikten sonra servis edin. Servis öncesi üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpe bilirsiniz. Afiyet olsun…
6 Yorumlar
Bir İçerik Gönder
Bu Tarifi Yapanlar
Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”
Benzer Tarifler
Kıymalı Soğan Dolması Tarifi, Nasıl Yapılır?
Soğan Dolması, daha önce yemediyseniz mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden biri. Kıymalı soğan dolması yöresel lezzetlerimizden. Şimdi çok az malzemeyle
Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır?
Eminim birçok Evde Çıtır KFC Tavuk Nasıl Yapılır? tarifi görmüşsünüzdür. Ben bugün sizlerle KFC Restoranında yediğiniz lezzette dışı çıtır içi sulu KFC tavuğu
Peynirli Kabak Kızartması Tarifi
Peynirli Kabak Kızartması, bugüne kadar yaptığım yediğim en lezzetli kabak kızartması diyebilirim. Hatta videosunu paylaşırken başlık olarak balık değil kabak
Merhaba..Açıklama bu tarife ait değil sanırım:)
çok haklısınız hemen düzenliyorum
Videosunu keyifle izledim. Teşekkürler Sibel Hanım.
Çok teşekkür ederim 🙏
Sibel Hanım yapar da lezzetli bir yemek tarifi olmaz mı?
Teşekkür ederim 🥰