Lohusa Şerbeti Tarifi

Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen ‘şariba’ kelimesinden gelmektedir.

Kaç Kişilik?

20

Hazırlama Süresi

60 dakika

Kalori

610

Öğün

Çay Saati

Lohusa Şerbeti Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen ‘şariba’ kelimesinden gelmektedir. Lohusa Şerbeti de lohusa şekeri ile birlikte kaynatılan suyun içerisine bazı baharatların katılması ile oluşan bir şerbet çeşididir. Örf ve adetlerine yüzlerce yıldır bağlı olan Anadolu halkının terk etmediği geleneksel bir ikramdır.
Lohusa şerbeti süt yapması için yeni doğum yapmış annelere içirilmek üzere yapılmakla birlikte aynı zamanda bebeği ve anneyi ziyarete gelen misafirlere ikram edilmek üzere hazırlanmaktadır. Osmanlı Sarayında başlayan bu gelenek Padişahın çocukları doğduğunda,özelikle doğumdan sonraki üçüncü gün sadrazama şerbet yollanırdı. Yine ziyarete gelen devlet adamlarına altın yada gümüş şerbetlikler de lohusa şerbeti ikram edilirdi.
Lohusa şerbeti yeni doğum yapmış annelere lohusa denilmesi sebebi ile bu ismi almıştır.
Her yörede içerisine farklı baharatlar kullanılarak yapılan lohusa şerbetini ben çok fazla baharat karıştırmadan herkesin
damak tadına uyması açısından üç baharat ile yapıyorum siz isterseniz yalnızca tarçın ve karanfil ile yapabilirsiniz. İster sıcak
isterseniz de soğuk olarak servis edebileceğiniz Lohusa Şerbetinin yanında mutlaka toz fındık, toz ceviz, toz badem veya hindistan  cevizi ile ikram etmelisiniz. Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 500 gr lohusa şeker.
  • 1,5 su bardağı toz şeker.
  • 3 adet çubuk tarçın.
  • 12 adet karanfil.
  • 1 adet muskat.
  • 25-26 su bardağı su.
  • Yanında servis esnasında arzuya göre içine koymak üzere, hindistan cevizi, toz ceviz, toz fındık, toz badem, toz antep fıstığı ile servi edilir.

Adım Adım Tarif

Adım 1: Önce büyük bir tencere içerisine suyu koyup kaynatmaya başlayın.

Adım 2: Kaynayan su içerisine lohusa şekerini koyup ara sıra karıştırarak 20 dakika kadar kaynatın.

Adım 3: Daha sonra kırdığınız çubuk tarçını, karanfili ve bir kaç yerinden rendeleyerek kabuk kısmının bir bölümünü aldığınız 1 adet muskat bütün olarak, toz şekeri içine koyun ve tekrardan 20 dakika kaynatın.

Adım 4: Daha sonra süzerek içindeki taneleri alın.

Adım 5: En son lezzetine bakın isterseniz ılıkken biraz daha toz şeker ilavesi edebilirsiniz.

Adım 6: Soğuk olarak yanında hindistan cevizi, toz fındık, toz badem, toz antep fıstığı, toz ceviz ile servis edebilirsiniz.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Şeftalili Ice Tea (soğuk çay)

Şeftalili Ice Tea (soğuk çay)

Şeftalili Ice Tea Videolu TarifYazın buzdolabından eksik etmeyeceğiniz soğuk çay...Kaç Kişilik? 8-10Hazırlama Süresi 40 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Şeftalili Soğuk Çay (ice tea)  Tarif: Sibel Yalçın Yazın buzdolabından kendi yaptığı içecekleri eksek...

Karpuzlu Limonata Tarifi

Karpuzlu Limonata Tarifi

Karpuzlu Limonata Tarifi Videolu Tarif Aldığınız karpuz biraz tatsız çıktıysa hemen Karpuzlu limonata yapıp değerlendirin. Kaç Kişilik? 10 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori  Öğün Çay Saati Karpuzlu Limonata Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Özellikle sıcak yaz...

Çilekli Limonata Tarifi

Çilekli Limonata Tarifi

Çilekli Limonata Videolu TarifBuzdolabınızdan eksik olmayacak hem kolay Çilekli Limonata tarifi...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 30 dakikaKalori  Öğün Çay Saati Çilekli Limonata Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Yaz kış buzdolabınızdan eksik olmayacak bir lezzet...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This