Kornuşon Turşu Tarifi

(Videolu Tarif)

Her yemeğin yanına yakışan turşu tarifi…

Kaç Kişilik?

12

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

———

Öğün

Yemek Saati

Kornişon Turşu Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

İsterseniz yemeklerin yanında, isterseniz hazırlamış olduğunuz salatalarda kullanmak için harika bir kornişon turşu tarifi.

Kornişon turşu hazırlanması çok kolay turşu tarifi. Kış için hazırlıyorsanız üzerine delik açmadan, eğer 15-20 gün sonra tüketmek istiyorsanız salatalıkların üzerine kürdan ile delik açarak hazırlayın.

Sevgiyle kalın…

Kornişon Turşu Tarifi

Eki 22, 2020 | Salatalar, Yemekler | 0 yorum

İçindekiler
  • Yaklaşık 2,150 gr kornişon salatalık
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 yemek kaşığı dolusu turşuluk tuz
  • 2 su bardağı sirke (üzüm veya elma)
  • 25 adet nohut
  • 25 adet sarımsak
  • Biraz maydanoz
  • İçme suyu
  • 4,250 ml lik cam kavanoz

TARİF VİDEOSU

Adım Adım Tarif

Adım 1: Kornişon salatalıkları çok iyi yıkayın. Üzeri pütürlü olduğu için parmaklarınızla ovarak bir kaç su yıkayın. Sonrasında bir süre sirkeli su içinde bekletip tekrar durulayıp süzün.

Adım 2: Turşu kuracağınız kavanozu iyice yıkayıp kurulayın. Kavanozun dibinde 4,250 ml yazıyordu o yüzden yarısı miktarında kornişon salatalık kullanıyorum. Turşu miktarını bu şekilde ayarlayabilirsiniz. Kavanoz 4 litre ise 2 kg turşuluk malzeme şeklinde.

Adım 3: Bir kase içine şeker, tuz ve limon tuzunu koyup üzerine bir bardak sıcak su koyup biraz karıştırın kenara alın.

Adım 4: Kavanoz dibine nohut koyun. Sarımsakların kabuklarını temizleyin. Biraz salatalık biraz sarımsak şeklinde kavanozu sıkı sıkı aralara salatalıkları sıkıştırarak yerleştirin.

Adım 5: Kenarda duran tuzlu suyu kavanoza boşaltıp üzerine sirkeyi koyun. Malzemenin üzerine gelecek kadar içme suyu koyun. Yıkadığınız maydanozu en üste koyup kavanoz kapağını sıkı sıkı kapatın.

Adım 6: Kapağın iyice kapandığından emin olduktan sonra kavanozu sallayın veya çevirerek tüm tuzlu su ve sirkenin her tarafa eşit yayılmasını sağlayın. Serin bir yerde muhafaza edin. Salatalıklara delik açmadığımız için bir ay sonra açabilirsiniz. Delik açarsanız 15-20 gün sonra turşunuz hazır olacaktır. Afiyet olsun…

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.
“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç

Balık Kokoreç Videolu Tarif Balıkla yapacağınız kokoreç ile herkes balık yiyecek... Kaç Kişilik? 4 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori ———Öğün Yemek Saati Balık Kokoreç Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Balık sevemeyenler için nefis bir tarif balık kokoreç. Özellikle...

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Tarifi

Çıtır Patates Kızartması Videolu Tarif İçi yumuşak dışı çıtır fırında patates kızartması... Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Akşam Yemeği Çıtır Patates Kızartması Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Birçok yemeğin yanında garnitür olarak çok sevilen...

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi

Tavuklu Pilav Tarifi ( Videolu Tarif )Mevlüt de ikram edilir gibi bir algı olan Tavuklu pilav tarifi...Kaç Kişilik? 10Hazırlama Süresi 60 dakikaKalori ———Öğün Yemek SaatiTavuklu Pilav Tarifi  Tarif: Sibel Yalçın Mevlüt okuttuğumuz zamanlarda gelen misafirlere ikram...

0/5 (0 Reviews)

Pin It on Pinterest

Share This