Kolay Limonata Tarifi

Hiç bu kadar kolay ve bu kadar bereketli bir limonata yapmadığınıza eminim…

Kaç Kişilik?

24

Hazırlama Süresi

40 dakika

Kalori

53

Öğün

Çay Saati

Kolay Limonata Tarifi

Tarif: Sibel Yalçın

Hiç bu kadar kolay hazırlanan bir limonata yapmadığınıza eminim. Hem de bir portakal ve bir limon ile tam 3 litre içecek elde ediyorsunuz. Burada portakal ve limonun büyük olması önemli. Portakal ve limonu kabuklarıyla birlikte yıkayın bir piknik poşetine bir portakal bir limon olarak koyup ağzını bağlayın ve difrize koyun. En az 24 saat beklemesi gerekiyor. Bildiğim kadarıyla meyveler yaklaşık 3 ay kadar difriz de kalabiliyor o yüzden hazırladığınız bu poşetleri difrize koyup istediğiniz zaman çıkarıp bu harika içeceği hazırlayabilirsiniz. Difrizden çıkardıktan sonra elinizi kesmemek adına kesecek hale gelmesini bekliyorsunuz. Gerisi tarif bölümünde…

Sevgiyle kalın…

İçindekiler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 3 lt su

Besin Değerleri (1 Kişi)

Kalori : 53 Kcal

Karbonhidrat : 14.2 g

Protein : 0.2 g

Adım Adım Tarif

Adım 1: Difrizden çıkardığın limon ve portakal kesilecek kıvama geldiğinde gelişi güzel kes.

Adım 2: Toz şekerle birlikte blendıra koyarak iyice macun haline gelene kadar blendırda çek.

Adım 3: Büyük bir kase içerisine bu karışımı al, limon tuzunu ve suyu ekle yaklaşık 10 dakika ara sıra karıştırarak beklet.
Daha fazla beklerse tadında bir acılaşma oluyor.

Adım 4: Kevgir üzerine bir tülbent koyup bu karışımı süz.

Adım 5: Süzme işlemini yaparken kendi kendine süzülmesini sağlayın eğer tülbentte kalan posayı sıkarsanız kabukların acısı suyuna geçecektir o yüzden posayı sıkmayın.
Bu kadar kolay.
Afiyet olsun…

Adım 6: Not: Bu yaz boyunca bu tarifi o kadar çok yaptım ki en sonunda tarifte bazı değişiklikler oldu. Tarifi uyguladıktan sonra ertesi günü biraz lezzetinde acılaşma oluyordu. Önce tülbentte ki posayı sıkmaktan vazgeçtim kabuktaki acılık akmasın diye ama yinede çözüm olmadı. Rengini kabuktan aldığını düşünerek kabuklarını soymamıştım ama en sonunda birde böyle deneyeyim dedim ve sonuç harika oldu. Kabukları beyaz kısımları ile birlikte üzerinde çok çok az bırakacak şekilde aldıktan sonra işlemleri aynen yaptım. Size de lezzeti hafif acı geldiyse birde böyle deneyin derim.

0 Yorum

Bir İçerik Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu Tarifi Yapanlar

Tariflerimi deneyin instagram hesabınızdan #sibelyalcin etiketi ile paylaşın ve instagram dm den bana görsel yollayın. Size bu bölümde yer vereyim.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed orci risus, tempus eget odio vel, interdum rutrum augue. Fusce suscipit vulputate ipsum id pulvinar. Nunc tristique sapien a mi sagittis facilisis. Vivamus vitae lobortis massa.”

Benzer Tarifler

Lohusa Şerbeti

Lohusa Şerbeti Tarifi Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen ‘şariba’ kelimesinden gelmektedir. Kaç Kişilik? 20 Hazırlama Süresi 60 dakika Kalori 610 Öğün Çay Saati Lohusa Şerbeti Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Şerbet kelimesi Arapçada içmek anlamına gelen...

Ev Yapımı Vişne Suyu Tarifi

Vişne Suyu Tarif Yazı sağlıklı içeceklerle geçirmek isteyenler için Ev Yapımı Vişne Suyu tarifi. Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 30 dakika Kalori 88 Öğün Çay Saati Vişne Suyu Tarifi   Tarif: Sibel Yalçın Yazı sağlıklı içeceklerle geçirmek isteyenler için Ev Yapımı...

Bal Şerbeti Tarifi

Bal Şerbeti Tarifi Çok kısa sürede hazırlayacağınız, yaz günlerinde şifalı bir şerbet tarifi. Özellikle iftar sofralarında ikram edeceğiniz her yemeğin yanına yakışan bir şerbet. Kaç Kişilik? 6 Hazırlama Süresi 20 dakika Kalori 178 Öğün Akşam Yemeği Bal Şerbeti Tarifi...

0/5 (0 Reviews)